ΚΙΝΑΛ: Αμφίρροπη η μάχη για την ηγεσία

ΚΙΝΑΛ: Αμφίρροπη η μάχη για την ηγεσία

Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Τα ισχυρά χαρτιά των «μονομάχων» για την αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προοπτική διεξαγωγής δεύτερου γύρου προκειμένου να αναδειχθεί νέος αρχηγός στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν τα ευρήματα μεγάλης έρευνας της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, καθώς οι κ. Ν. Ανδρουλάκης, Α. Λοβέρδος και Γ. Παπανδρέου φαίνεται να βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ευθεία, «τριχάζοντας» την εκλογική βάση του κόμματος, μόλις δέκα ημέρες πριν από την αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου.

Στο ερώτημα «ποιος θα προτιμούσατε να εκλεγεί αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ», από εκείνους που ψήφισαν το κόμμα στις εκλογές του 2019 και προτίθενται να το ξαναψηφίσουν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, υπέρ του κ. Λοβέρδου τάσσεται το 30%, υπέρ του κ. Παπανδρέου το 29%, ενώ σε ποσοστό 28% δηλώνουν πως προτιμούν τον κ. Ανδρουλάκη. Οι άλλοι τρεις διεκδικητές, Π. Γερουλάνος, Χ. Καστανίδης και Π. Χρηστίδης, φαίνεται να συγκεντρώνουν αθροιστικά 12%. Η έρευνα της Pulse ήταν τηλεφωνική, πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 20-25 Νοεμβρίου και ήταν πανελλαδική, σε δείγμα 4.012 πολιτών.

ΚΙΝΑΛ: Αμφίρροπη η μάχη για την ηγεσία-1

Ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις στο υποθετικό ερώτημα αναφορικά με τα «δίδυμα» του β΄ γύρου – αν χρειαστεί, θα διεξαχθεί στις 12/12. Μεταξύ Λοβέρδου – Παπανδρέου τα ποσοστά είναι 50%-42%, με Ανδρουλάκη – Λοβέρδο φαίνεται να κερδίζει ο πρώτος (53%-34%), ενώ σε περίπτωση «μονομαχίας» Παπανδρέου – Ανδρουλάκη, προβάδισμα με 56% έναντι 35% φαίνεται να έχει ο κ. Ανδρουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή