Θεωρείο: Ένας παλιός γνώριμος

Θεωρείο: Ένας παλιός γνώριμος

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας παλιός μας γνώριμος, ο Γενς Πλότνερ, ανέλαβε το νευραλγικό πόστο του επικεφαλής διπλωματικού συμβούλου του νέου Γερμανού καγκελαρίου. Ο Πλότνερ υπηρέτησε ως πρέσβης στην Ελλάδα και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στην Αθήνα. Λάτρης της ιστιοπλοΐας περνούσε αρκετό καιρό στα ελληνικά νησιά. Εως τώρα ήταν πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μυαλά της νεάς γενιάς Γερμανών διπλωματών.

Δύο αιωνόβιοι ψηφοφόροι

Στη σημερινή «Κ» μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ηλικίες των ψηφοφόρων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Οι δύο γηραιότεροι ωστόσο που πήγαν ήταν 100 ετών, καθώς στις λίστες καταγράφηκαν δύο γεννηθέντες του 1921. Για να παιχνιδίσουμε λίγο με την ιστορία, οι συγκεκριμένοι πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ είχαν ήδη γεννηθεί στις εκλογές του 1923, όταν η «επαναστατική κυβέρνηση» των Πλαστήρα – Γονατά προκήρυξε εκλογές στις 16 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη της Δ΄ Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία και θα αποφάσιζε για το πολίτευμα της Ελλάδας. Οι εκλογές αυτές πραγματοποιήθηκαν με ψηφοδέλτιο και με σφαιρίδιο. Η Συντακτική Συνέλευση συνέρχεται στις 2 Ιανουαρίου 1924 και στις 4 Ιανουαρίου ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχηματίζει κυβέρνηση.  

Ο δύσκολος… Gerapetritis

Χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Σχοινάς με τη Γιόχανσον απάντησαν εμμέσως, αλλά σαφώς στις «κατηγορίες» για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα προόδου, εστιάζοντας μάλιστα στη δημιουργία του ανεξάρτητου μηχανισμού παρακολούθησης και καταγγελίας παραβίασης δικαιωμάτων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Η κ. Γιόχανσον αποκάλυψε πως επικοινώνησε πριν από λίγες ημέρες για το θέμα αυτό με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη. Το απρόοπτο ήταν πως η επίτροπος δεν κατάφερε με… τίποτα να πει το όνομα «Γεραπετρίτης», που μάλλον της φάνηκε πολύ δύσκολο και χρειάστηκε η συνδρομή του Σχοινά για να το προφέρει.

H ανακρίβεια ΓΑΠ

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπέπεσε σε μια μεγάλη ανακρίβεια μέσα στο σκληρό ροκ που άρχισε τις τελευταίες ημέρες. Κατηγόρησε τον Ανδρουλάκη πως «μοίραζε καρέκλες» με τον Χατζησωκράτη της ΔΗΜΑΡ και τον Παπαμιμίκο της Ν.Δ. Οι ημερομηνίες τον εκθέτουν: η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την τρικομματική στις 21 Ιουνίου του 2013 και ο Παπαμιμίκος εξελέγη γραμματέας 20 μέρες μετά, στις 7 Ιουλίου. Αρα οι τρεις τους δεν συνέπεσαν ποτέ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή