Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ουδετερότητα από Χρηστίδη, Γερουλάνο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ουδετερότητα από Χρηστίδη, Γερουλάνο

Με το πόδι στο γκάζι θα φτάσει, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Παπανδρέου στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πόδι στο γκάζι θα φτάσει, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Παπανδρέου στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην πρωθυπουργός κλιμακώνει την τακτική της φουλ επίθεσης, επιχειρώντας να καλύψει το ισχυρό προβάδισμα που έχει κατοχυρώσει ο αντίπαλός του.

«Θα έχουμε κενό στη Βουλή, θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης. Είναι ουσιαστικό ζήτημα, καθώς μάχες δεν θα δοθούν», ανέφερε χθες στην ΕΡΤ ο κ. Παπανδρέου, έχοντας παγιώσει –όπως αναμενόταν– ως αιχμή του δόρατος το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή. Επανήλθε, δε, στις κατηγορίες για εμπλοκή του ευρωβουλευτή σε πελατειακούς διορισμούς κατά τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας πως «μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο μοίραζαν τις καρέκλες». Σχολιάζοντας τη στήριξη Λοβέρδου προς Ανδρουλάκη σημείωσε πως «οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν, δεν είναι κοπάδι», ενώ ερωτηθείς γιατί δεν αποσύρθηκε από την κούρσα τόνισε: «Εχω ακούσει πολλές φορές, όταν συγκρούομαι με συμφέροντα, ότι πρέπει να παραιτηθώ. Δεν είμαι βολικός».

Απέφυγαν να προτείνουν κάποιον εκ των κ. Ανδρουλάκη και Παπανδρέου ενόψει του β΄ γύρου της αναμέτρησης για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Από πλευράς του, ο νικητής της πρώτης Κυριακής δείχνει πρόθεση να μη συνεχιστεί το «πινγκ πονγκ» πυρών. «Η ενότητα είναι αδιαπραγμάτευτη και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς όσους μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, ο Ν. Ανδρουλάκης δεν θα μπει σε προσωπικές αντεγκλήσεις», σχολίαζαν συνεργάτες του ευρωβουλευτή. Δεδομένων των συσχετισμών, άλλωστε, ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμάται ότι δεν έχει κάτι να κερδίσει ως συμμέτοχος στην καλλιέργεια κλίματος πόλωσης, ευρισκόμενος ήδη σε θέση ισχύος και εν μέσω κλίματος ευφορίας στη Χαρ. Τρικούπη από τη μαζική συμμετοχή της 5ης Δεκεμβρίου.       

Σε ευρύτερο επίπεδο, παράλληλα, διαμορφώθηκε και το εσωκομματικό «παζλ» ενόψει β΄ γύρου, που «κρύβει» ενδείξεις και για την επόμενη ημέρα. Eκτός του κ. Λοβέρδου, οι υπόλοιποι υποψήφιοι τηρούν στάση ουδετερότητας. «Δεν είμαι κομματάρχης της δεκαετίας του ’60 να δίνω γραμμές», δήλωσε χθες ο Παύλος Χρηστίδης, παρότι, κατά πληροφορίες, από το επιτελείο του εκφράστηκαν και διαφορετικές απόψεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος, ωστόσο, προέβη και σε μια δήλωση (ρ/σ Αθήνα 984) που προκάλεσε αίσθηση, τονίζοντας πως σε περίπτωση εκλογής Ανδρουλάκη θα πρότεινε για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση «τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία», δηλαδή τον Γ. Παπανδρέου, δείχνοντας προς μια ιδιόμορφη… διαρχία.

Οπως διευκρίνιζαν, πάντως, από το περιβάλλον του, πρόκειται για θέση που έχει επανειλημμένως εκφράσει ο κ. Γερουλάνος, σημειώνοντας πως και ο ίδιος να εκλεγόταν πρόεδρος, ως μη κοινοβουλευτικός θα πρότεινε για επικεφαλής στη Βουλή τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή των εσωκομματικών εκλογών, ανεξαρτήτως προσώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή