Θεωρείο: Η αναπάντητη κλήση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

Θεωρείο: Η αναπάντητη κλήση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος τηλεφώνησε στον νικητή των εκλογών Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. Συνέβη όμως ένα απρόοπτο. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είχε το τηλέφωνο του πρωθυπουργού, καθώς προφανώς δεν είχαν μιλήσει ποτέ ξανά, με αποτέλεσμα να δει την κλήση και να μην… απαντήσει. Συνεργάτες του τον ενημέρωσαν, κατόπιν επαφής με το Μαξίμου, πως τον καλούσε ο πρωθυπουργός στο κινητό του με αποτέλεσμα να γίνει άμεσα η επικοινωνία.

Ο ΓΑΠ… ΚΙΔ

Αντίθετα ο Ανδρουλάκης είχε κανονικά αποθηκευμένο το τηλέφωνο του Παπανδρέου. Φίλος της στήλης μάλιστα ήταν μπροστά όταν ο ΓΑΠ κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο τον Νίκο Ανδρουλάκη και είδε την εισερχόμενη κλήση να γράφει ΓΑΠ ΚΙΔ. Φαντάζομαι πως το ΚΙΔ είναι τα πρώτα γράμματα από το ΚΙΔΗΣΟ, του οποίου ο Παπανδρέου ηγείται από το 2015.  

«Παίζει» ο Κατρίνης

Η στήλη έγραψε πρώτη πως ο Μιχάλης Κατρίνης θα «παίξει» για πολύ υψηλή θέση στο ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο βουλευτής Ηλείας ήταν ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο., καθώς εκτός των άλλων συμβολίζει και την αλλαγή γενιάς που ψήφισε το 70% της βάσης του κόμματος την Κυριακή. Ο Κατρίνης είναι 46 ετών και άρχισε την πολιτική του διαδρομή από την ΠΑΣΠ, στην οποία ηγείτο του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, που υποστήριζε εσωκομματικά τον Σημίτη.

Sms από Βενιζέλο

Θα σας πω ένα ακόμα ενδιαφέρον παρασκήνιο από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ: Με ένα sms συνεχάρη ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εντυπωσιακή νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, όπως έμαθα, του έκανε στο μήνυμα μία αντιστοίχιση για την άμεση σχέση που έχει η ιστορία με την πολιτική. Το πώς θα ερμηνεύσει ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ το μήνυμα, θα φανεί στην πράξη.

Βίοι αντίθετοι

Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου υπήρξαν σφοδροί αντίπαλοι. Ο τρόπος ωστόσο που αντιμετωπίζουν την πολιτική την τελευταία δεκαετία είναι εκ διαμέτρου αντίθετος. Τη μέρα μάλιστα που ο Παπανδρέου επιχειρούσε ανεπιτυχώς να επιστρέψει στην πολιτική ζωή του τόπου, δεχόμενος τελικά μία συντριπτική ήττα από τον Ανδρουλάκη, ο Καραμανλής βρισκόταν στην ορεινή Αρκαδία επισκεπτόμενος το σπίτι του Κολοκοτρώνη με εντελώς… ορεινή εμφάνιση. Μπορεί να ήταν και τυχαίο, μπορεί και όχι, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός αρέσκεται στη σημειολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή