ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ο διάλογος στη Βουλή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε δολοφονίες με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ

Κουρουμπλής: Ο διάλογος στη Βουλή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε δολοφονίες με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την έγκριση του Προϋπολογισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα θύματα του κορωνοϊού δηλωσε: «Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο διάλογος στη Βουλή

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βουλευτές ΝΔ: Ντροπή! Ντροπή!

Κουρουμπλής: Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αβδελάς: Παρακαλώ ανακαλέστε

Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα …

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;

Κουρουμπλής: Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος. Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.

Παίρνοντας αμέσως μετά τον λόγο, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «αθλιότητες» και «ακραίο λαϊκισμό» και καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη θέση του. Αποστάσεις από τον κ. Κουρουμπλή πήρε πάντως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.