ΚΙΝΑΛ: Σε πρώτο πλάνο τα εθνικά από τον Ν. Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ: Σε πρώτο πλάνο τα εθνικά από τον Ν. Ανδρουλάκη

Το πρώτο του στίγμα, ως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα εθνικά ζητήματα εξέπεμψε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο του στίγμα, ως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα εθνικά ζητήματα εξέπεμψε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες. Αναδεικνύοντας το ζήτημα του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, κινήθηκε σε μια αρκετά σκληρή γραμμή, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει» τη γείτονα χώρα. Ετσι, ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα πυρά του προς την Ισπανία, παρότι ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών στο πρόσφατο ντιλ μεταξύ Μαδρίτης και Αγκυρας ήταν ο ομόσταυλός του (και παρών στη χθεσινή Σύνοδο) Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. «Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό», σημείωσε σχετικά προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Το μήνυμα του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, συνεπώς, εκτιμάται πως ήταν διπλό. Από τη μια πλευρά, όπως έλεγαν από τη Χαρ. Τρικούπη, ότι εκτός συνόρων «φοράει την εθνική και όχι την κομματική φανέλα». Από την άλλη, ότι η παράταξη θα κινηθεί χωρίς ημίμετρα σε πατριωτικές κατευθύνσεις στα εθνικά θέματα. Στοιχείο που εντάσσεται και στο ευρύτερο «μπρα ντε φερ» με τον ΣΥΡΙΖΑ (με το βλέμμα και στις αντίστοιχες δεξαμενές μεταξύ των προοδευτικών ψηφοφόρων), καθώς, ειδικότερα όσον αφορά την ισπανοτουρκική συμφωνία, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καθυστερήσει να εκφράσει την καταδίκη της προς αυτή.

«Δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία», ανέφερε στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Στη χθεσινή Σύνοδο, πάντως, οι κ. Ανδρουλάκης και Τσίπρας δεν «συνέπεσαν», παρά μόνο στην παραδοσιακή «οικογενειακή» φωτογραφία. Ενα στιγμιότυπο που ξεχώρισε ήταν ο φόρος τιμής που απέτισαν τα μέλη του PES στη Φώφη Γεννηματά, το οποίο συνοδεύτηκε από βίντεο με στιγμιότυπα από την πορεία της εκλιπούσας.

Σήμερα, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα αναδείξει το ζήτημα της πανδημίας, που παραμένει στο επίκεντρο και πολιτικά, με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα, ενώ σχετικές αναφορές αναμένονται και στην ομιλία του στην Κ.Ο. το Σάββατο. Τέλος, αύριο (13.00) ο κ. Ανδρουλάκης θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή