Θεωρείο: Πολιτικός σάλος με 29 αναγνώσεις

Θεωρείο: Πολιτικός σάλος με 29 αναγνώσεις

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρήκα τη δημοσίευση της εργασίας των Τσιόδρα – Λύτρα στην επίσημη σελίδα που είναι αναρτημένη. Είδα πως έχει αναγνωσθεί… 29 φορές. Ναι, καλά διαβάσατε. Μόνο 29. Εύκολα συμπεραίνω λοιπόν πως για μία σοβαρή επιστημονική μελέτη, οι περισσότεροι από αυτούς που λένε πως είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά και οι απέναντι που αντιτείνουν πως είναι ελλιπής, το πιθανότερο είναι να μην την έχουν καν διαβάσει. Δεν βγήκε τυχαία η φράση η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Σχέδιο Τσίπρα για τον… Ανδρουλάκη

Η καταγραφόμενη άνοδος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις –σε όλες κινείται σε διψήφια ποσοστά– διαπερνά οριζοντίως το πολιτικό σύστημα και πρώτα από όλους τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου, είναι προβληματισμένοι μήπως η κατάσταση παγιωθεί και δεν είναι απλώς ο μήνας του μέλιτος για τον Κρητικό πολιτικό και, ως εκ τούτου, σκέπτονται διάφορες διεξόδους. Το πρώτο χαρτί θα είναι η σκληρή αντιπολίτευση και η προσπάθεια ταύτισης του «νέου ΠΑΣΟΚ» με την κυβέρνηση, μιας και όλες οι μετρήσεις δείχνουν πως η εκλογή Ανδρουλάκη «σπρώχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά και του παίρνει τον κεντρώο χώρο.

Πρεμιέρα Κατρίνη

Το αποτέλεσμα της τακτικής, ωστόσο, εξαρτάται και από την πολιτική του ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν είναι ακόμη ευκρινής. Οι πρώτες κινήσεις του Ανδρουλάκη δείχνουν πως θέλει να επενδύσει στη «σοβαρή αντιπολίτευση», εξ ου και χθες ανακοίνωσε στην ΠτΔ πως το ΠΑΣΟΚ αρχίζει καμπάνια για τον εμβολιασμό. Σήμερα, θα πάρουμε την πρώτη γεύση, καθώς θα κάνει πρεμιέρα στη Βουλή ο Μιχ. Κατρίνης, ως «αντ’ αυτού», αφού ο Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής. Συνεπώς, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι στάση θα κρατήσει έναντι της κυβέρνησης και πόσο σκληρή θα είναι η κριτική στον Μητσοτάκη.

Μόνη

Πάντως, χθες όλη μέρα στη Βουλή, από πλευράς ΚΙΝΑΛ, ήταν μόνη της η Νάντια Γιαννακοπούλου. Η Μεσσήνια είναι μάχιμη και έβγαλε πολλή δουλειά, αλλά η εικόνα μιας μόνο βουλευτού στα έδρανα ενός κόμματος που τώρα πάει να πάρει μπρος δεν ήταν ωραία. Φαντάζομαι θα το έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του και ο πρόεδρος.

Φρένο στο κόμμα

Οπως φαίνεται, στα κόμματα δύσκολα ιδρώνει το αυτί των στελεχών. Τις προάλλες, έγραφα για τις πολυπληθείς κομματικές εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Ν.Δ. και έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια. Με την αναφορά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, αφού –όπως μαθαίνω– συνεχίζονται οι κομματικές δράσεις σε χώρους των 300 και πλέον ατόμων. Ισως κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να το πάρει στα σοβαρά και να ενημερώσει την Πειραιώς πως αυτές οι δράσεις πρέπει κάπως να περιοριστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή