ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Όχι σε τακτικισμούς της κυβέρνησης

«Υπέρ αυστηρών αναγκαίων μέτρων μόνο με εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων»

Κατρίνης:  Όχι σε τακτικισμούς της κυβέρνησης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «αυτοσχεδιάζει, δεν ακούει τους επιστήμονες και παίρνει αποσπασματικά και πρόχειρα μέτρα που δεν λύνουν, αντίθετα οξύνουν το πρόβλημα της πανδημίας», εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Είναι αναγκαίο να αποφύγουμε ένα νέο σκληρό καταστροφικό λοκ ντάουν. Προκειμένου όμως να το πετύχουμε αυτό, πρέπει η κυβέρνηση να συνέλθει, να σοβαρευτεί, να πάψει να αυτοσχεδιάζει και να αναλάβει τις ευθύνες της. Το Κίνημα Αλλαγής δεν ζητά εκλογές με 100 νεκρούς την ημέρα και την πανδημία να κινείται ανεξέλεγκτα, αλλά ζητά να παρθούν επιτέλους μέτρα που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και να υπάρξει έλεγχος για την εφαρμογή τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης και πρόσθεσε:

«Εμείς στο ΚΙΝΑΛ είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις αναγκαίες όσο και αυστηρές λύσεις για περιοριστικά μέτρα, με μία όμως προϋπόθεση. Ότι θα αποτελούν προϊόν εισήγησης της επιτροπής επιστημόνων και όχι προϊόν των δικών σας τακτικισμών που αποτυγχάνουν, με τα μπρος πίσω που κάνετε».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, καθώς και στη διεύρυνση της τηλεργασίας αλλά και την ουσιαστική ενίσχυση και στήριξη τόσο των δομών όσο και του εργατικού δυναμικού του ΕΣΥ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr