Ακάρ: Επίδειξη εξοπλισμού από Ελλάδα – Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας φτάνει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο

Ακάρ: Επίδειξη εξοπλισμού από Ελλάδα – Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας φτάνει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για «επίδειξη εξοπλισμού» από πλευράς Αθήνας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας εκτόξευσε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για «επίδειξη εξοπλισμού» από πλευράς Αθήνας, ενώ υποστήριξε ότι «ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο».

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1950 μέτρα. Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετρ. χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά» ανέφερε σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι «με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, όμως εμείς τονίζουμε πως αυτό είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι είναι τεχνητά πράγματα».

«Ως αποτέλεσμα, αυτό που λέμε είναι οτιδήποτε και να κάνετε, η Τουρκία ως κράτος, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν την ικανότητα, τη δύναμη και τη θέληση να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Αυτό θέλουμε να το ξέρουν όλοι» κατέληξε ο κ. Ακάρ.

Ειδήσεις σήμερα

Νέες τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή