Γιάννης Οικονόμου: Καμία ανοχή απέναντι σε τραμπούκους

Γιάννης Οικονόμου: Καμία ανοχή απέναντι σε τραμπούκους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η βούληση της κυβέρνησης για την ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε αναφορικά με τα Πανεπιστήμια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, είπε ότι «πρώτη φορά υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια», υπογραμμίζοντας ότι απέναντι σε τραμπούκους δεν θα υπάρχει καμία ανοχή. «Η κυβέρνηση είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της πανεπιστημιακής λειτουργίας από όποιον κι αν προέρχεται», τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «μόλις 2 στα 80.000 τμήματα έχουν κλείσει», ενώ όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει παράταση, καλώντας παράλληλα όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το πράξουν. «Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα. Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ», συνέχισε. 

Όσον αφορά στα περιοριστικά μέτρα για την Covid, τόνισε ότι «καμιά χαλάρωση δεν μπορεί να γίνει προσώρας λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων».

Σε ερώτηση για το εάν ο εμβολιασμός καταστεί προαπαιτούμενο για πρόσληψη υγειονομικών στο μέλλον, είπε ότι «με δεδομένο το ευρύτερο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία, το να υπηρετεί κανείς στο ΕΣΥ και να είναι θωρακισμένο και ο ίδιος και ο κόσμος που πηγαίνει εκεί πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Ο εμβολιασμός είναι μία θωράκιση που πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι πρωτίστως όσοι βρισκόμαστε την πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας».

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, είπε ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας». «Η πολιτική μας διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα», είπε, σημειώνοντας ότι «παίρνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, δεν θα μείνει κανένας απροστάτευτος απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων».

Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση της Άγκυρας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «τα ιστορικά γεγονότα είναι συγκεκριμένα, οι δολοφονικές συμπεριφορές, οι γενοκτονίες έχουν συμβεί. Η ιστορία ούτε παραχαράσσεται, ούτε διαγράφεται».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η δίωξη Βαξεβάνη έγινε κατόπιν δικαστικής πρωτοβουλίας», συμπληρώνοντας ότι «στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή