Nέα «σκιώδης κυβέρνηση» ΚΙΝΑΛ στη Βουλή χωρίς εκπλήξεις

Nέα «σκιώδης κυβέρνηση» ΚΙΝΑΛ στη Βουλή χωρίς εκπλήξεις

Με μια –περιορισμένης έκτασης– αναδιανομή ρόλων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα εσωτερικής ανασυγκρότησης του ΚΙΝΑΛ, διαμορφώνοντας την επονομαζόμενη «σκιώδη κυβέρνηση» της παράταξης στη Βουλή.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια –περιορισμένης έκτασης– αναδιανομή ρόλων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα εσωτερικής ανασυγκρότησης του ΚΙΝΑΛ, διαμορφώνοντας την επονομαζόμενη «σκιώδη κυβέρνηση» της παράταξης στη Βουλή. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και περιεχόμενο χαρτοφυλακίων ήταν λίγες και εν πολλοίς αναμενόμενες, με κομματικές πηγές να τονίζουν πως η διατήρηση των συσχετισμών σηματοδοτεί την πρόθεση της ηγεσίας να προσδώσει και μια αίσθηση «συνέχειας» στο έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας, Ανδρ. Λοβέρδος, Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης, διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια που είχαν και προηγουμένως.

Οι πλέον αξιοσημείωτες αλλαγές είναι η μετατόπιση του Γιώργου Φραγγίδη στον τομέα της Υγείας, αντικαθιστώντας τον «παπανδρεϊκό» Ανδρέα Πουλά (μεταφέρεται στο πεδίο της Αγροτικής Ανάπτυξης) και η τοποθέτηση του Απόστολου Πάνα ως τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη θέση του Μιχάλη Κατρίνη, που ως γνωστόν είναι ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. Πρόκειται για μια «αναβάθμιση» των δύο βουλευτών, οι οποίοι εντάσσονται στο περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη και τον στήριξαν ανοικτά στις εσωκομματικές εκλογές. Και αυτό γιατί αναλαμβάνουν δύο τομείς καίριας σημασίας για το τρέχον και προσεχές διάστημα, δεδομένου ότι τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας αποτελούν τα πλέον φλέγοντα θέματα στην κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

Nέα «σκιώδης κυβέρνηση» ΚΙΝΑΛ στη Βουλή χωρίς εκπλήξεις-1

Από εκεί και πέρα δεν προέκυψαν αλλαγές, με τους τρεις συνδιεκδικητές της ηγεσίας να διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους: ο Ανδρέας Λοβέρδος το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο Γιώργος Παπανδρέου την εκπροσώπηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Χάρης Καστανίδης τον τομέα Επικρατείας. Το ίδιο συνέβη και με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να παραμένει τομεάρχης Οικονομικών και τη Νάντια Γιαννακοπούλου στη Δικαιοσύνη. Το περιβαλλοντικό χαρτοφυλάκιο έσπασε στα δύο, με τον αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ο., Γιώργο Αρβανιτίδη, να διατηρεί το πεδίο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Τόνια Αντωνίου (που έλαβε την έδρα της εκλιπούσης Φώφης Γεννηματά) να αναλαμβάνει τον τομέα της Κλιματικής Κρίσης. Στο πεδίο ευθύνης του Γιώργου Καμίνη, εκτός της Προστασίας του Πολίτη, προστίθεται και η μετανάστευση, αν και πρόκειται περισσότερο για τυπική αλλαγή, μια και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ήδη είχε επωμιστεί και το εν λόγω πεδίο. Κατά τα λοιπά, στους τομείς Εσωτερικών, Παιδείας και Aμυνας παραμένουν οι Ευαγγελία Λιακούλη, Χαρά Κεφαλίδου και Βασίλης Κεγκέρογλου, αντίστοιχα.

Πλέον, το μόνο κομμάτι του κοινοβουλευτικού «παζλ» που απομένει είναι ο νέος διευθυντής της Κ.Ο., που θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Μάντζο. Κάποιες πληροφορίες ήθελαν τον τελευταίο να είναι ο «εκλεκτός» του Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, χωρίς, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, να υπάρχει κάτι επίσημο. Πάντως, πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που τέμνονται και με το ευρύτερο αφήγημα της ανανέωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT