Επίσκεψη Ν. Παναγιωτόπουλου στο Τελ Αβίβ: Κοινός μας στόχος να ενισχύσουμε την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ

Επίσκεψη Ν. Παναγιωτόπουλου στο Τελ Αβίβ: Κοινός μας στόχος να ενισχύσουμε την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ

Προσηλωμένοι στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ παρουσιάστηκαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Τελ Αβίβ.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης

Κοινός μας στόχος είναι να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ που έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο: Αυτό τόνισε, σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, από το Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, πριν από τη συνάντηση που είχε στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό ομόλογό του και αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπένι Γκαντς.

Αναφερόμενος στους αμυντικούς δεσμούς Ελλάδος – Ισραήλ, ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι «έχουν ενισχυθεί ως αποτέλεσμα των τακτικών οργανωμένων ασκήσεων και εκπαίδευσης».

«Είμαστε», προσέθεσε, «αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτήν τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική εμπλουτίζοντας επίσης μια ήδη σημαντική αμυντικο-τεχνική συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος των χωρών μας με νέες δραστηριότητες και σημαντικά έργα, όπως το Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα μεταξύ άλλων».

Από την πλευρά του, ο Μπένι Γκαντς, καλωσόρισε τον «φίλο Νίκο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι «ο δεσμός μεταξύ των δύο χωρών είναι στρατηγικής φύσης». «Το κράτος του Ισραήλ», υπογράμμισε, «αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως έναν ισχυρό περιφερειακό εταίρο». «Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.»

«Δεσμεύομαι να εμβαθύνω και να επεκτείνω περαιτέρω τη συνεργασία μας σε οποιοδήποτε σενάριο και οποιαδήποτε περιφερειακή εξέλιξη. Αυτή είναι μια περίοδος μεγάλων ευκαιριών, αλλά και μεγάλων προκλήσεων. Βλέπω μεγάλες δυνατότητες για την επέκταση της συνεργασίας με παλιούς και νέους φίλους στην περιοχή. Όλοι μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα στην ενέργεια, την καινοτομία και ασφάλεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT