Επίθεση χάκερς στη Βουλή

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η κακόβουλη προσπάθεια, «διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σοβαρότητα περιστατικού ηλεκτρονικής «πειρατείας» με κατ’ αρχήν στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, λογαριασμούς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ερευνούν οι αρμόδιες Αρχές και η Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση που έγινε σήμερα το απόγευμα, το ύποπτο περιστατικό έγινε χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι. «Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP», σημειώνεται χαρακτηριστικά από κοινοβουλευτικές πηγές.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η κακόβουλη προσπάθεια, «διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό».

Οι έρευνες, όπως πιθανολογείται, εστιάζονται κυρίως σε αυτή την πρώτη φάση, στο να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο εύρος υπήρξε διαρροή στοιχείων από βουλευτές, ή εργαζόμενους -εκείνους, με αλλά λόγια, που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό. Mάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή