Ο σχεδιασμός του ΚΚΕ με ορίζοντα τις εκλογές

Ο σχεδιασμός του ΚΚΕ με ορίζοντα τις εκλογές

Χαρακτηρίζοντας το 2022 χρονιά προετοιμασίας ή και διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ συνεδρίασε καθορίζοντας τις δράσεις του κόμματος το επόμενο διάστημα.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηρίζοντας το 2022 χρονιά προετοιμασίας ή και διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ συνεδρίασε καθορίζοντας τις δράσεις του κόμματος το επόμενο διάστημα. Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν ακόμη πιο αποφασιστικά για την οργάνωση του λαϊκού αγώνα. Πέρα από την κυβέρνηση, κριτική ασκήθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο σε σχέση με τα προγράμματα που παρουσιάζουν για «σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες». Οπως αποφασίστηκε στο όργανο, οι δράσεις για το επόμενο διάστημα είναι:

• Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Προτεραιότητα δίνεται στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, στα μέτρα στην εργασία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης όλου του πληθυσμού.

• Στήριξη της αύξησης των μισθών και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε συνδυασμό με την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

• Υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της λειτουργίας των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος, για τη μαζικοποίηση των σωματείων και την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, ενάντια στην κρατική καταστολή και βία.

Η Κ.Ε. του κόμματος πέραν της κυβέρνησης ασκεί κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες».

• Δράσεις για τους αυτοαπασχολούμενους γύρω από τα βασικά μέτωπα της ακρίβειας, των χρεών, της κυριακάτικης αργίας κ.λπ. Πρωτοβουλίες επίσης στο μέτωπο της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, κατά των ναρκωτικών και της εξάρτησης.

• Ενίσχυση των αγροτών κυρίως σε σχέση με το κόστος παραγωγής, την ακρίβεια, αλλά και τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών.

• Στήριξη στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου), καθώς και στη νεολαία (εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές).

Στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, στην Κεντρική Επιτροπή αναλύθηκε και η διεθνής δραστηριότητα του ΚΚΕ. Εμφαση θα δοθεί το επόμενο διάστημα στη διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται (π.χ. Κούβα, Παλαιστίνη, Καζακστάν). Οπως επισημάνθηκε, «ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. αποκτά ξεχωριστή σημασία εξαιτίας και των επικίνδυνων διεθνών εξελίξεων, της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στο ευρωτατλαντικό μπλοκ – Ρωσία, Κίνα, αλλά και της επίδρασης αυτών των εξελίξεων στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην προώθηση διευθετήσεων και συμβιβασμών με αμερικανοΝΑΤΟϊκή σφραγίδα (EastMed, κυριαρχικά δικαιώματα κ.λπ.)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT