Θεωρείο: Το War room και ο επικεφαλής του

Θεωρείο: Το War room και ο επικεφαλής του

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι σημαίνει αυτό; Το περιέγραψε ο ίδιος λίγο παρακάτω με τη φράση πως «σε συνθήκες κρίσεων τα κέντρα, οι προϊστάμενοι όλων αυτών των δομών, πρέπει να βρίσκονται μαζί, να αποφασίζουν και να δρουν αμέσως από κοινού». Κοινώς ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα war room. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει κάποιο πρόσωπο που θα αναλάβει τον συνδετικό αυτό ρόλο μεταξύ των υπουργείων και της αυτοδιοίκησης. Ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αναλάβει αυτή την αποστολή ένα νέο πρόσωπο με εμπειρία και στα αυτοδιοικητικά, κάτι που πιθανόν να ανακοινωθεί συντόμως, καθώς οι κρίσεις δεν… περιμένουν και μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Επειδή, ωστόσο, πολλοί συνδέουν αυτή την αναφορά του πρωθυπουργού με ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, να σας πω ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στις προθέσεις του πρωθυπουργού.  

Στήριξη Μητσοτάκη στον Στυλιανίδη

Η αναφορά του πρωθυπουργού πως θέλει το επόμενο διάστημα να «ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δομές και τις δυνατότητες» του αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης αποτελεί έμμεση μεν, ξεκάθαρη δε, στήριξη στο πρόσωπο του Χρήστου Στυλιανίδη. Ο Μητσοτάκης ήταν ουσιαστικά ξεκάθαρος, λέγοντας πως ο βασικός σχεδιασμός σε σχέση με το συγκεκριμένο υπουργείο όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά, όπως προανήγγειλε, θα ενισχυθεί.

Αφαντη

Η κακοκαιρία φεύγει, αλλά η κακή διαχείριση δεν πρέπει να ξεχαστεί. Σε αυτό το πλαίσιο και ο Γιώργος Πατούλης πρέπει να επανεξετάσει επιλογές του και να προχωρήσει πιθανόν σε αλλαγές. Για παράδειγμα, ο Βόρειος Τομέας, που κυριολεκτικά πνίγηκε στο χιόνι και κανείς δεν έκανε τίποτα, έχει αρμόδια αντιπεριφερειάρχη μία κυρία ονόματι Λουκία Κεφαλογιάννη. Για να είμαι δίκαιος, δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε η κ. Κεφαλογιάννη, αλλά εκ του αποτελέσματος η απάντηση είναι μάλλον τίποτα. Τουλάχιστον, ο προκάτοχός της Γιώργος Καραμέρος έβλεπες ότι έδινε τη μάχη.

O μετεωρολόγος

Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι βουλευτής της Ν.Δ. αλλά και μετεωρολόγος. Από τις δύο ιδιότητες φαίνεται πως κέρδισε η δεύτερη, καθώς τις τελευταίες ημέρες ανέφερε ουκ ολίγες φορές πως η πρόγνωση που έδωσαν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ήταν ακριβέστατη, «αδειάζοντας» ένα κυβερνητικό αφήγημα που έλεγε πως οι μετεωρολόγοι είχαν μιλήσει για ακραία φαινόμενα από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά. Πάντως, το γεγονός ότι ακόμη και ο Πατούλης την Κυριακή είχε δηλώσει πως τα σχολεία θα κλείσουν Τρίτη και Τετάρτη, σημαίνει πως όντως για τη Δευτέρα η αρχική πρόβλεψη ήταν για αργότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή