ΚΥΣΕΑ – Κρίσεις: Αποστρατεύεται ο Κολοκούρης, νέος αρχηγός Πυροσβεστικής ο Αλ. Ράπανος – Αλλαγές και στην Πολεμική Αεροπορία

ΚΥΣΕΑ – Κρίσεις: Αποστρατεύεται ο Κολοκούρης, νέος αρχηγός Πυροσβεστικής ο Αλ. Ράπανος – Αλλαγές και στην Πολεμική Αεροπορία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανου Κολοκούρη. Στη θέση του τοποθετείται ο Αλέξης Ράπανος. 

Επίσης, ανάλογη απόφαση υπήρξε και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με τον Θεμιστοκλή Μπουρολιά να αντικαθιστά τον Γεώργιο Μπλιούμη. 

Όσον αφορά την Πυροσβεστική, εκτός του κ. Κολοκούρη αποστρατεύεται και ο Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, επιχειρησιακός υπαρχηγός.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τους δύο αξιωματικούς που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη για τη διαχείριση των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού.

Επιπλέον, ο κ. Κολοκούρης συγκαταλέγεται και στους διωκώμενους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, ως επικεφαλής της ΕΜΑΚ τότε.

Ο νέος αρχηγός του Π.Σ., Αλέξης Ράπανος, αναβαθμίζεται από προϊστάμενος του Κλάδου Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

-Την παράταση της θητείας του αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την παράταση της θητείας του αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

-Την επιλογή του αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

-Την τοποθέτηση του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

– Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

-Την επιλογή του αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT