Επιστολή Πέτσα σε δημάρχους ενόψει της νέας κακοκαιρίας: Άμεσος αποχιονισμός και καθαρισμός φρεατίων

Επιστολή Πέτσα σε δημάρχους ενόψει της νέας κακοκαιρίας: Άμεσος αποχιονισμός και καθαρισμός φρεατίων

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτροπή προς τους τοπικούς άρχοντες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με επιστολή που απέστειλε.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, γνωστοποιώντας ότι αναμένονται βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις.

Ο κ. Πέτσας υπογραμμίζει την ανάγκη να επιταχυνθεί ο αποχιονισμός σε όλους τους δήμους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα. Ζητάει, επίσης, να καθαριστούν άμεσα τα φρεάτια και να απομακρυνθούν κλαδιά και πεσμένα δέντρα για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

«Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργήσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας», καταλήγει.

Η επιστολή του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσας προς τους ΟΤΑ για την κακοκαιρία:

Επιστολή Πέτσα σε δημάρχους ενόψει της νέας κακοκαιρίας: Άμεσος αποχιονισμός και καθαρισμός φρεατίων-1

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή έως το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ. 

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9.

Πιο αναλυτικά:

α. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (29-1-2022) στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμεναμ στα βόρεια από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ στην Πελοπόννησο από αργά το βράδυ.

Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (29-1-2022) στις Σποράδες, στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ θα εξασθενήσουν ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (30-1-2022). Από το μεσημέρι του Σαββάτου (29-1-2022) στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022).

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή (28/1/2022) στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου, ενώ το Σάββατο (29-1-2022) θα επεκταθούν στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια και από αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν το Σάββατο (29-1-2022) στο Ιόνιο και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022) στα ανατολικά, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή