Σύγκριση με τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει ο Μητσοτάκης

Σύγκριση με τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει ο Μητσοτάκης

Σε έναν διμέτωπο πολιτικό αγώνα, αρχής γενομένης από τη συζήτηση που ξεκίνησε χθες στη Βουλή, μετά την πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα, μπαίνει η κυβέρνηση.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν διμέτωπο πολιτικό αγώνα, αρχής γενομένης από τη συζήτηση που ξεκίνησε χθες στη Βουλή, μετά την πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα, μπαίνει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει αύριο το βράδυ τελευταίος και θα απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο για την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική –για την οποία προκάλεσε τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας– αλλά εφ’ όλης της ύλης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν τη συζήτηση ως μία ευκαιρία για ανοιχτή συζήτηση «για τα πάντα», όπως αναφέρουν στην «Κ» κυβερνητικές πηγές. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση συνολικά τα 2,5 αυτά χρόνια, αλλά και αντίστοιχα τι έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη εικόνα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, παρά τα επιμέρους λάθη όπως αναδείχθηκαν εμφατικά και στην πρόσφατη κακοκαιρία, είναι αναμφίβολα υπέρ της κυβέρνησης. Το βασικό μέλημα άλλωστε του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως το έχει δηλώσει δημόσια, είναι να τεθεί στο τέλος της κυβερνητικής θητείας το εξής καθαρό δίλημμα: «Μητσοτάκης ή Τσίπρας». Την ίδια ώρα, όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση της Ν.Δ. εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στάση που κράτησε στο θέμα της πρότασης δυσπιστίας, ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ μπαίνει πλέον στο κάδρο της κριτικής και μόνο στο απυρόβλητο δεν θα είναι. Στην κυβέρνηση βλέπουν «αριστερή στροφή» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να αναδείξουν αυτή τη στροφή, ώστε να εμπεδώσουν την κυριαρχία τους στον κεντρώο χώρο, που θα κριθεί εν πολλοίς και η αυτοδυναμία.

Η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε πως «η χώρα πρέπει να εδραιώσει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων».

Χθες ο πρωθυπουργός έκανε την καθιερωμένη επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός είπε πως πρέπει η κυβέρνηση να μαθαίνει από τα λάθη της και να βελτιώνεται. «Κυρία Πρόεδρε, ειδικά για τους συμπολίτες μας στην Αττική η οποία δοκιμάστηκε από αυτή την πρωτοφανή χιονόπτωση της “Ελπίδας”, αυτό το οποίο θέλω να σας τονίσω είναι ότι η προσπάθεια για να χτίσουμε ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό κράτος είναι συνεχής και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση» σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε πως «θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αστοχίες τις οποίες πάντα με θάρρος οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, κυρίως για να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των όσων έχουν γίνει στην Πολιτική Προστασία σε αυτούς τους 30 μήνες, λέγοντας πως «έχουμε βάλει τα θεμέλια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε διαδικασίες, εξοπλισμό, εκπαίδευση έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο, όσο έντονο κι αν είναι αυτό». Η κυρία Σακελλαροπούλου από την πλευρά της ανέφερε πως «οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και η πρόσφατη κακοκαιρία μας διδάσκουν ότι η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει και να εδραιώσει μάλλον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων». Σημείωσε μάλιστα ότι, όπως δέχεται πλέον η επιστήμη, οι κρίσεις αυτές «συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και δυστυχώς αναμένεται να εμφανίσουν αυξητική τάση στο μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT