Νέο επεισόδιο Πολάκη στη Βουλή και διακοπή της συνεδρίασης

Νέο επεισόδιο Πολάκη στη Βουλή και διακοπή της συνεδρίασης

Σε διακοπή της συνεδρίασης της εθνικής αντιπροσωπείας, αντικείμενο της οποίας είναι νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, εξαναγκάστηκε απόψε ο προεδρεύων Χαρ. Αθανασίου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διακοπή της συνεδρίασης της εθνικής αντιπροσωπείας, αντικείμενο της οποίας είναι νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, εξαναγκάστηκε απόψε ο προεδρεύων Χαρ. Αθανασίου, εξαιτίας της επιμονής του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκη, να μιλάει από του βήματος για θέμα άσχετο προς το νομοθέτημα: ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια σχετικών προειδοποιήσεων του, μιλούσε για την υπόθεση Novartis επιτιθέμενος τον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Αθανασίου επικαλούμενος σχετικές διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, τόνισε στον ομιλητή ότι είναι εκτός θέματος και πως αν συνέχιζε θα έκλεινε τα μικρόφωνα, στερώντας του το λόγο. Ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι ουσιαστικά αδιαφορεί για τις υποδείξεις του προεδρεύοντος και συνέχισε για το θέμα Novartis, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να του ανακοινώσει ότι θα λάβει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του.

Με κλειστά μικρόφωνα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ομιλία του υψώνοντας κατακόρυφα τον τόνο της φωνής του. Κατόπιν αυτού, ο κ. Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση και σημείωσε πως πλέον το θέμα θα πρέπει να το χειριστεί -όπως είπε- ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Με την διακοπή της συνεδρίασης, διεκόπη και η τηλεοπτική μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής. 

Ο έτερος των αντιπροέδρων Αθ. Μπούρας, μετά από διακοπή συνολικής διάρκειας περισσότερης της μισής ώρας και ενώ ο κ. Πολάκης δεν κατέβαινε από το βήμα, ανακοίνωσε την οριστική διακοπή, μεταφέροντας τη θέση του Προέδρου του Σώματος Κ. Τασιούλα, σύμφωνα με την οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα μεταβάλει το χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς το».

Για «πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ.» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή