Οι ανατιμήσεις στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ανατιμήσεις στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ

Ενα πράγμα δεν πρόκειται να βγει από την καθημερινή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομία.

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πράγμα δεν πρόκειται να βγει από την καθημερινή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομία. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως τα σημάδια κόπωσης της κοινωνίας είναι πλέον εμφανή από τις συνεχείς ανατιμήσεις, προκαλώντας κινήσεις αμηχανίας στο Μαξίμου. Σε σχέση με τις ανακοινώσεις του Κώστα Σκρέκα, η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των πολιτών. «Ανακοίνωσε ότι η ήδη ανεπαρκής επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται για δεύτερη φορά. Ενώ και το συνολικό ποσό επιδότησης για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο μειώνεται επίσης, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από το γενικευμένο κύμα ακρίβειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των πολιτών, λέει η Κουμουνδούρου – Πυρά και από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και το φυσικό αέριο. «Θα μπορούσε να ελαφρύνει ουσιωδώς νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση το αρνείται –άλλοτε με υπεκφυγές, άλλοτε με προκλητικά και προσβλητικά για τους πολίτες επιχειρήματα– και επιμένει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και η πολιτική αλλαγή είναι πια η μόνη λύση». Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως η κυβέρνηση για έκτο συνεχόμενο μήνα διαψεύδει τη δέσμευση Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης για κάλυψη του 80% των αυξήσεων. Επιτίθενται παράλληλα στο Μαξίμου πως δεν έχει κάνει τίποτα για να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, που έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές. Ο Μιχάλης Κατρίνης, από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ,  από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οι νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε. «Μάλιστα, σε μία μόνο εταιρεία, πάνω από 1.000 είναι οι περιπτώσεις όπου δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους της επιδότησης, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Αδύναμοι συμπολίτες μας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς». Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ κάλεσε μάλιστα τον κ. Σταϊκούρα και τον κ. Σκρέκα να παρέμβουν ώστε οι πάροχοι να μην κόψουν το ρεύμα σε αυτούς τους πολίτες.

«Χρειάζεται πολύ θράσος να επιμένει η κυβέρνηση να βαφτίζει “μέτρα στήριξης” των νοικοκυριών τα ψίχουλα των λίγων ευρώ, κι αυτά κουτσουρεμένα, όταν οι αυξήσεις στην ενέργεια είναι πολλαπλάσιες, ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, που έχουν για σημαία τους η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα», αναφέρουν από το ΚΚΕ.

Ο Σ. Παπαδόπουλος και η διαγραφή

«Κάποιοι έθεσαν προς τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ζήτημα διαγραφής μου», παραδέχθηκε ο Σάκης Παπαδόπουλος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σε σχέση με τη διευκρινιστική δήλωση, στην οποία προχώρησε για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου, καθώς εκτιμήθηκε πως βγήκε εκτός γραμμής του κόμματος όταν δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για πρώην υπουργούς πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως αμφισβητήσεις για το θέμα υπάρχουν από στελέχη του κόμματος και συμπλήρωσε όμως ότι πρέπει αυτές να συζητούνται στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Τρικάλων επεσήμανε πως με τη χθεσινή του γραπτή ανακοίνωση δεν ανασκεύασε, αλλά έδωσε διευκρινίσεις. «Οφειλα να απαντήσω ότι δεν είμαι σε σύγκρουση με δραστηριότητες της κοινοβουλευτικής ομάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή