Μητσοτάκης: Πρόθεσή μου να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 – Αυστηρό νομικό πλαίσιο για τη βία

Μητσοτάκης: Πρόθεσή μου να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 – Αυστηρό νομικό πλαίσιο για τη βία

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, τον Μάιο, θα είναι «πολύ μεγαλύτερη» από την αύξηση 2% που δόθηκε τον Ιανουάριο, ενώ ανέφερε ότι στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο με εισιτήριο διαρκείας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρόθεσή μου είναι η εισφορά αλληλεγγύης να αποτελεί παρελθόν το 2023 για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, τον Μάιο, θα είναι «πολύ μεγαλύτερη» από την αύξηση του 2% που δόθηκε τον Ιανουάριο.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ -η οποία θα προβληθεί ολόκληρη αύριο, Σάββατο, το πρωί- ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «θα παρέχουμε στήριξη για όσο διαρκεί η αναταραχή στην αγορά ενέργειας.

Όπως είπε, οι αποφάσεις για το ύψος της στήριξης λαμβάνονται κάθε μήνα για τεχνικούς λόγους, καθώς πρέπει να εξετάζεται ποιες είναι οι οριακές τιμές του συστήματος, ώστε να λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα. Διαβεβαίωσε, δε, πως και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα υπάρχει στήριξη

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η υλοποίηση του προϋπολογισμού και είπε ότι δεν θα υπάρχουν οριζόντιες μειώσεις φόρων, αλλά στοχευμένα μέτρα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «εφόσον πάρουμε μέτρα, δεν θα είναι οριζόντια».

Αυστηρό νομικό πλαίσιο για τη βία

Σκληρή γλώσσα κατά των χούλιγκαν χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, κληθείς να σχολιάσει την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα για τη βία, δεν θα λυθεί ποτέ αυτό το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξαγγελίες, που θα αυστηροποιούν το νομικό πλαίσιο.

Πρόσθεσε ότι οι ποινές θα είναι χωρίς αναστολή και προανήγγειλε ότι στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο με εισιτήριο διαρκείας. «Οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα», κάτι που –όπως είπε- «θα αλλάξει».

«Θα εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο», είπε για τις λέσχες φιλάθλων και έστειλε σαφές μήνυμα: «Αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα, ξύδι, λυπάμαι, δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή