ΣΥΡΙΖΑ: «Η ακρίβεια φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ακρίβεια φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης»

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεπεισμένοι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα επιχειρήσει να κρύψει κάτω από το χαλί το ενεργειακό πρόβλημα και τις ανατιμήσεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεπεισμένοι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα επιχειρήσει να κρύψει κάτω από το χαλί το ενεργειακό πρόβλημα και τις ανατιμήσεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση «αδιάφορη, αδίστακτη και τυχοδιωκτική», τονίζοντας πως «εκμεταλλεύεται τη δυστυχία ενός πολέμου για να ξεφύγει από τις επιπτώσεις της δικής της ανευθυνότητας. Η ακρίβεια που έχουν βιώσει μέχρι σήμερα οι πολίτες φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Υποστηρίζοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να κρύψει την ολιγωρία που επέδειξε, από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν φτάσει στους πολίτες πριν από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Επιμένουν πως υπάρχουν περιθώρια ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων, με εργαλεία όπως η μείωση του ΕΦΚ, η παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ που έκαναν άλλες χώρες (Γαλλία) και η αύξηση του βασικού μισθού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5», ανέφερε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επί ημερών της έγινε πολύ πιο ισχυρή η εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η χώρα είχε επτά λιγνιτικές μονάδες με άδεια λειτουργίας μέχρι το 2028 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνον οι δύο. Χωρίς να αρνείται κανείς την ανάγκη της πράσινης μετάβασης, η κυβέρνηση κακώς επέλεξε να προχωρήσει σε μια βίαιη απολιγνιτοποίηση».

Η ρωσική εισβολή

Το ερώτημα αν η Ελλάδα αλλάζει δόγμα και εγκαταλείπει την αρχή της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θα συνεχίζουν να αναδεικνύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική συνεννόηση στις βασικές αρχές όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ είναι δεδομένη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να διαφωνεί στο ζήτημα της αποστολής αμυντικού υλικού. «Δεν είμαστε ούτε φιλορώσοι ούτε αντιρώσοι ούτε φιλοαμερικανοί ούτε αντιαμερικανοί. Είμαστε Ελληνες, είμαστε Ευρωπαίοι, είμαστε με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, περιγράφοντας τη στάση του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με μέλη της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της κοινότητας Οδησσού περιέγραψαν τον αγώνα τους για επιβίωση και τη μάχη με τον χρόνο που δίνουν όλοι οι ομογενείς, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από τις εμπόλεμες ζώνες. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί και ότι σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και με τις προξενικές αρχές σε Οδησσό και Μαριούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή