Θεοδωρικάκος για Ζαχάροβα: Δεν συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελλάδα

Θεοδωρικάκος για Ζαχάροβα: Δεν συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελλάδα

Απάντηση στη Ρωσίδα εκπρόσωπο Μαρία Ζαχάροβα έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι «δεν συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στη Ρωσίδα εκπρόσωπο Μαρία Ζαχάροβα έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι «δεν συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της».

Μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η ΕΕ. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία, είναι οι πράξεις της ηγεσίας της».

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ είχε αναφέρει: «Στο όνομα των συλλογικών δυτικών σχεδιασμών, να κάνουν κακό στη Ρωσία με κάθε κόστος, θυσιάστηκε η κοινή λογική. Οι διμερείς δεσμοί καταστρέφονται σκοπίμως, και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση».

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «είναι μία εισβολή, η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς».

«Η Ρωσία πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες, ενώ πίστευαν ότι οι Ουκρανοί θα έχουν άλλη στάση. Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου καλούσε τους πολίτες να παρακολουθούν OPEN, είπε: «Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να παρακολουθούν προγράμματα απ’ όποιο σταθμό θέλουν».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT