Αποχώρησε από το ΜέΡΑ25 η Αγγ. Αδαμοπούλου

Αποχώρησε από το ΜέΡΑ25 η Αγγ. Αδαμοπούλου

Για «σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας» στο κόμμα έκανε λόγο η βουλευτής – Αιχμές από τον Γ. Βαρουφάκη.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανεξαρτητοποίησή της από το ΜέΡΑ25 γνωστοποίησε χθες με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η κ. Αγγελική Αδαμοπούλου, κάνοντας λόγο για «σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας» στο κόμμα με το οποίο εξελέγη, και δεχόμενη πυρά τόσο από τον επικεφαλής Γ. Βαρουφάκη όσο και από πρώην συντρόφους της μέσω ανακοίνωσής τους.

«Με μεγάλη μου λύπη και κλιμακούμενη απογοήτευση παρατηρώ το ΜέΡΑ25 να μεταμορφώνεται σε μια κλειστή λέσχη εκλεκτών», σημειώνει η κ. Αδαμοπούλου και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Το ΜέΡΑ25 εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, υπευθυνότητας, και διαφάνειας, πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών και αντιφάσκει εντελώς, τόσο προς τις καταστατικές του αρχές όσο και προς το προσωπικό και πολιτικό μου αξιακό σύστημα».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του: «Κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί σε βουλεύτριά του όπως το ΜέΡΑ25 στην Αγγελική Αδαμοπούλου. Της εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο της κόμμα… τώρα που μύρισαν εκλογές», ενώ ανάλογου περιεχομένου και με εις βάρος της αιχμές ανακοίνωση εκδόθηκε με την υπογραφή Πολιτικό Γραφείο και Κοινοβουλευτική Ομάδα ΜέΡΑ25. Υπενθυμίζεται ότι προ έτους άλλη βουλευτής του κόμματος, η κ. Κωνσταντίνα Αδάμου, είχε επίσης ανεξαρτητοποιηθεί κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή