Ικανοποίηση Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ικανοποίηση Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται πως ικανοποίησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Τουρκίας.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται πως ικανοποίησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Τουρκίας. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κύριο Μητσοτάκη, είχαμε ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας, το οποίο πιστεύω πως θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας».

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι πολύτιμη. Υστερα από αυτό άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για την εισαγωγή νέων προοπτικών στα σημεία των προβλημάτων και για τη μείωση αυτής της έντασης».

Ο κ. Τσελίκ τόνισε πως η επίσκεψη είναι μια αρχή για την επίλυση προβλημάτων και δήλωσε ότι αυτό μπορεί να συμβεί «στη βάση του δικαίου και της δικαιοσύνης στο διπλωματικό τραπέζι, αποφεύγοντας τα μέχρι στιγμής προβλήματα και τα πεδία συγκρούσεων». Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τσελίκ είχε θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών και είχε υποστηρίξει πως η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι από τα ευαίσθητα ζητήματα της Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή