Θεωρείο: Εισηγήσεις για αξιοποίηση Μανιάτη

Θεωρείο: Εισηγήσεις για αξιοποίηση Μανιάτη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «έκαψε» οριστικά το σενάριο πρόωρων εκλογών έφερε στην επιφάνεια τη συζήτηση για έναν ανασχηματισμό πέριξ του καλοκαιριού. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί εισηγούνται την αξιοποίηση του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος είναι μετρ σε ενεργειακά θέματα και ως προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί περαιτέρω άνοιγμα στον συγκεκριμένο χώρο.

Κίνδυνος για επτά προϊόντα

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τα αποθέματα των προϊόντων και πιθανές ελλείψεις που μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Οι κατηγορίες που μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία είναι μεταξύ άλλων πρώτες ύλες για την παραγωγή, λιπάσματα για ζωοτροφές, σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, άλευρα και φυτικά έλαια εκτός ελαιολάδου. Ηδη η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως οι εταιρείες σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να υποβάλουν εντός δύο ημερών από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ τα αποθέματά τους και η μη συμμόρφωση θα φέρνει κατάσχεση και πρόστιμο έως 100.000 ευρώ.

Μέτωπο Νοτίων

Η πρόσφατη διάσκεψη στη Ρώμη μεταξύ Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ελλάδας έφερε αποτέλεσμα, καθώς ο ευρωπαϊκός Νότος ήταν απόλυτα συντονισμένος στις Βρυξέλλες για το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου. Αντίθετα, η πιο σκληρή χώρα κατά του πλαφόν ήταν η Ολλανδία, με τη Γερμανία να φαίνεται πως το συζητάει με πολλούς αστερίσκους.

Απόβαση

Εντυπωσίασε η εμφάνιση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς έκανε μια… ηγετική εμφάνιση, συνοδευόμενος από μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων, ενώ η τουρκική αποστολή ήταν άνω των 100 ατόμων. Η «απόβαση», όπως τη χαρακτήρισαν πολλοί, σχολιάστηκε αρνητικά, καθώς δεν είναι ακριβώς στην κουλτούρα των δυτικών τέτοιες εμφανίσεις. Αυτό πάντως καθόλου δεν νομίζω να επηρέασε τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται σε παίκτη ολκής.

«Παγκόσμιος παίκτης»

Ρώτησα έμπειρο διπλωμάτη πώς βλέπει τις κινήσεις της Τουρκίας τελευταία στη διεθνή σκακιέρα και μου απάντησε με δύο λέξεις: «Παγκόσμιος παίκτης», αποτυπώνοντας πόσο έχει ανέβει η Αγκυρα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταφέρνοντας να τον ευχαριστεί δημοσίως ο Ζελένσκι από τη μία και να κρατάει ισορροπία με τον Πούτιν, αρνούμενος να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα. Εξ ου και η πρωτοβουλία του να οργανώσει μια συνάντηση των δύο ηγετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή