Δεν πρόκειται να δώσω σωσίβιο, λέει ο κ. Ανδρουλάκης

Δεν πρόκειται να δώσω σωσίβιο, λέει ο κ. Ανδρουλάκης

Μιλώντας για «οπορτουνισμό και στυγνό τακτικισμό» ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε χθες από το ίδιο βήμα (OT Forum) στις αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη περί μετεκλογικών συνεργασιών.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας για «οπορτουνισμό και στυγνό τακτικισμό» ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε χθες από το ίδιο βήμα (OT Forum) στις αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη περί μετεκλογικών συνεργασιών.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «αξιακά και σταθερά» τάσσεται υπέρ της κουλτούρας συνεργασιών, ωστόσο καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι η τοποθέτησή του δεν εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο, αλλά αντίθετα «αλλάζει στρατηγική επειδή δεν του βγαίνουν τα κουκιά (της αυτοδυναμίας) και μετατρέπει σε πολιτική τα προσωπικά του αδιέξοδα». «Σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη της δεν πρόκειται να δώσω», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται στην πλευρά των ηττημένων την Κυριακή της απλής αναλογικής, σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ το οποίο «θα είναι στην όχθη των νικητών».

Επανέλαβε ότι, σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ, η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται στην πλευρά των ηττημένων την Κυριακή της απλής αναλογικής.

Υπό αυτό το πρίσμα, υπογράμμισε ότι στόχος της Χαρ. Τρικούπη είναι ένα ποσοστό που θα ισοδυναμεί με εντολή να αποτελέσει τον «κορμό μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης σταθερότητας» και να επιβάλει, «όχι μόνο τις πολιτικές προτεραιότητες, αλλά και τα πρόσωπα» της κυβέρνησης αυτής, εκπέμποντας ένα επιπλέον στίγμα για τις κατευθύνσεις του ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση συζητήσεων για δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «συνταγματικά απρεπώς» μετατρέπει τις εκλογές της απλής αναλογικής σε τυπική διαδικασία, σημειώνοντας πως «αν κάποιος πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες, θα το αποδείξει την πρώτη Κυριακή».

Στρέφοντας το βλέμμα προς τα εσωκομματικά, το ΚΙΝΑΛ ανεβάζει ρυθμούς στο πεδίο της αυτοοργάνωσης. Μετά την Ημαθία, ο Ν. Ανδρουλάκης θα βρεθεί σήμερα και αύριο στην Αχαΐα, ενώ σειρά παίρνει το Σαββατοκύριακο η Θεσσαλονίκη. Εκεί θα λάβει χώρα το πρώτο «θεματικό περιφερειακό συνέδριο», με εκδήλωση για τον τομέα της Υγείας. Ο προγραμματισμός προβλέπει τρία ακόμη θεματικά συνέδρια για ενέργεια, παιδεία και αγροτική ανάπτυξη, ενώ στόχος της Χαρ. Τρικούπη είναι αντίστοιχες εκδηλώσεις να συνεχιστούν και μετά το κεντρικό συνέδριο της 20ής Μαΐου. Επιπλέον, στη… μάχη ρίχνεται το Ινστιτούτο Σοσιαλδημοκρατίας (InSocial) υπό τη νέα του μορφή, με τη διαδικτυακή εκδήλωση «Από το φυσικό αέριο στο χρηματιστήριο ενέργειας», για την ενεργειακή κρίση. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο νέος επικεφαλής του Ινστιτούτου, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή