Θεωρείο: Κόντρα Ανδρουλάκη-Κατρίνη

Θεωρείο: Κόντρα Ανδρουλάκη-Κατρίνη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη εσωκομματική κόντρα Ανδρουλάκη – Κατρίνη είναι γεγονός και εξελίσσεται στην εκλογική περιφέρεια του δευτέρου, την Ηλεία. Η κεντρική επιλογή του ΚΙΝΑΛ για τη θέση του γραμματέα της νομαρχιακής ενόψει των εσωκομματικών εκλογών είναι ο Σταύρος Δανιηλίδης, με την οποία όμως ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος φαίνεται να μη συμφωνεί, εξ ου και κινείται προς τη στήριξη άλλης υποψηφιότητας.

Αποστρατεία

Στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. μαθαίνω πως αποστρατεύθηκε ο Μανιάτης διοικητής Πέτρος Τζεφέρης. Πρόκειται για έναν ικανό αστυνομικό, ο οποίος έχει υπηρετήσει και στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έχοντας αγαστές σχέσεις με τη «σκιά» του Μεσσήνιου πολιτικού –και επίσης Μανιάτη– Λάζαρου Γλεζάκου.

Ο αγαπημένος «σαμαρικός»

Μιας και ο λόγος για τον Αντώνη Σαμαρά, να σας υπενθυμίσω πως υπάρχει μια ομάδα βουλευτών που χαρακτηρίζονται ορκισμένοι φίλοι του. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι – κάποιοι εξ αυτών– δεν έχουν αμοιβαία εκτίμηση με το Μαξίμου. Ο πρώτος στην ιεραρχία είναι ο Διονύσης Σταμενίτης. Ο βουλευτής Πέλλας χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο κυβερνητικό κονκλάβιο, καθώς τον θεωρούν καλό στέλεχος, όπως και αξιοπρεπή στον τρόπο που πολιτεύεται.

Στη Φλώρινα

Η νέα κίνηση που ανακοινώθηκε χθες από τον Κων. Μπογδάνο και θα οδηγήσει εκτός απροόπτου στη δημιουργία νέου κόμματος, μαζί με τους Φαήλο και Τζήμερο, φιλοδοξεί να συνενώσει πολλά μικρά κομματίδια και κινήσεις στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο». Ενα από αυτά είναι και η «Ελεύθερη Πατρίδα» με επικεφαλής τον καθηγητή στο ΠΑΜΑΚ Νίκο Βασιλειάδη. Το ενδιαφέρον είναι πως ο δικηγόρος έχει έντονες αναφορές σε Φλώρινα –στην οποία γεννήθηκε– και Καστοριά, περιοχές όπου η Ν.Δ. αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ηττα

Θυμάστε τη φασαρία που είχε σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, καταγγέλλοντας διαρκώς την κυβέρνηση πως τους αγνοεί; Κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές, μιας και η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ. (ΔΗΚΝΙ) αύξησε τα ποσοστά της, ενώ αντιθέτως το «Μέτωπο», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε κατά δύο μονάδες και δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τίποτε από την κυβερνητική φθορά των δύο ετών της πανδημίας. Τούτο κατάφερε το ΚΚΕ, που ανέβηκε 5 μονάδες, παρακαλώ, φτάνοντας το 27,8% και κερδίζοντας μία έδρα παραπάνω σε σύγκριση με το 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή