Θεωρείο: Βαρουφάκης και real estate

Θεωρείο: Βαρουφάκης και real estate

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέους τομείς αναμένεται να δώσει τα… φώτα του ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς, όπως μαθαίνω, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνουν στην Αθήνα μεγάλα funds που δραστηριοποιούνται στον χώρο του real estate. Εν τω μεταξύ, στο κόμμα του συνεχίζεται η αναταραχή, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν και άλλες αποχωρήσεις, αλλά και διαγραφές, στελεχών.

Μητσοτάκης με Μπλίνκεν

Την ευκαιρία να μιλήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν είχε χθες ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο της «εποικοδομητικής», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης, συζήτησης βρέθηκε το Ουκρανικό, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «Ελλάδα και ΗΠΑ συνεχίζουν τον στενό συντονισμό τους ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κατά των απρόκλητων πολεμικών επιθέσεων της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Στο Επικρατείας

Μπορεί το φάσμα των εκλογών να έχει απομακρυνθεί, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα κομματικά επιτελεία κάθονται με σταυρωμένα χέρια, κυρίως όσον αφορά τις υποψηφιότητες βουλευτών. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορούμαι ότι ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ Ιωάννης Θ. Μάζης βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του κ. Βελόπουλου.

Ανησυχίες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις είναι ένας από τους πιο ένθερμους θαυμαστές της Ελλάδας, γεγονός το οποίο πιστοποιείται και από τις διαρκείς επισκέψεις του στην Αθήνα ή στην Κέρκυρα, όπου είχε βρεθεί το περασμένο καλοκαίρι προσκεκλημένος του Νίκου Δένδια. Οι δύο υπουργοί δείπνησαν τη Μ. Δευτέρα –μία ημέρα μετά το καθολικό Πάσχα– στην οδό Μητροπόλεως, με τον Λιθουανό αξιωματούχο να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος. Οπως εκμυστηρεύτηκε στον Δένδια, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ένταση στη Βαλτική δεν θα πρέπει να αποκλείεται, ακόμα και ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αν οι δύο υπουργοί απόλαυσαν το φαγητό τους μετά τη μάλλον αποθαρρυντική αποκάλυψη Λαντσμπέργκις, δεν είναι γνωστό…

Το καλώδιο

Η δι’ ασυρμάτου παρενόχληση που δέχθηκε το ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά το πρωί της Μ. Τετάρτης στις Οινούσσες αξιολογείται ως συνηθισμένη και εντελώς αναμενόμενη. Η ικανοποίηση από την υλοποίηση της ηλεκτρικής σύνδεσης της Παναγιάς με τις Οινούσσες με υποθαλάσσιο καλώδιο, έργο σε σημαντικό βαθμό του 96ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής, ήταν τόσο μεγάλη που οι άγαρμπες προσπάθειες της Αγκυρας να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό άφησαν τον ίδιο και τη συνοδεία του πλήρως αδιάφορους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή