Θεωρείο: Το αποχαιρετιστήριο γεύμα στον Πάιατ

Θεωρείο: Το αποχαιρετιστήριο γεύμα στον Πάιατ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισήμως θα αποχαιρετήσει σήμερα ο Νίκος Δένδιας τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ, παραθέτοντας γεύμα στο υπουργείο Εξωτερικών προς τιμήν «του φίλου του», όπως αποκαλεί πλέον τον Αμερικανό διπλωμάτη. Eκτός από την πολύ στενή προσωπική σχέση των δύο ανδρών, το εν Ελλάδι πολιτικό προσωπικό έχει κάθε λόγο να κρατήσει στενή σχέση με τον Αμερικανό, καθώς είναι πιθανό το σενάριο να αναλάβει υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ενέργειας των ΗΠΑ, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα. Παρόντες στο γεύμα θα είναι ο υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό Α. Κατσανιώτης, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ΥΠΕΞ Γ. Σμυρλής, ο Κώστας Γκιουλέκας ως πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης Λ. Κόσκος και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ν. Μπακατσέλος. Τέλος, θα παρευρεθούν και οι πρέσβεις Ουκρανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Βουλγαρίας, Γερμανίας, Καναδά, Αυστραλίας, Ινδίας, Πολωνίας, Ιαπωνίας, Ολλανδίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Ιδιωτική επίσκεψη

Μια και ο λόγος για γεύματα, να σας πω ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρέθηκε για ακόμα μία φορά στην Αθήνα, αυτή τη φορά σε ιδιωτική επίσκεψη, καλεσμένος του Νίκου Μπακατσέλου, που παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του. Η στενή σχέση του Κύπριου πολιτικού, και υποψήφιου Προέδρου το 2023, με την Ελλάδα θα επιβεβαιωθεί και την επόμενη εβδομάδα όπου θα βρεθεί ξανά στην Αθήνα, σε επίσημη επίσκεψη για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ.

Σενάρια

Η στήλη σας είχε γράψει πρώτη πως το πιθανότερο σενάριο για τον Θόδωρο Σκυλακάκη είναι να βρίσκεται στο Επικρατείας στις επόμενες εκλογές. Τελευταία φαίνεται πως υπάρχουν και άλλες εισηγήσεις, καθώς μετά την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου ο Σκυλακάκης έγινε βουλευτής Επικρατείας –ασχέτως αν δεν ήταν αρχικά σε εκλόγιμη θέση– και πολλοί λένε πως δεύτερη σερί θητεία ως Επικρατείας είναι υπερβολή. Εξ ου και ο ίδιος δεν διαψεύδει κατηγορηματικά κανένα σενάριο που αφορά την Ηλεία, στην οποία «έχει αδειάσει θέση» μετά την οικειοθελή αποχώρηση Τζαβάρα. Ανεξάρτητα από την τελική επιλογή, ο Σκυλακάκης έχει ένα «πλεονέκτημα»: ακόμα και αν δεν είναι βουλευτής, όπως δεν ήταν το 2019, η θέση του στο υπουργικό θεωρείται βέβαιη.

Εξαίρεση

Η Ν.Δ., παρά τα θρυλούμενα πως βρίσκεται σε συνεχή πτώση, στην περιφέρεια δεν δείχνει να χάνει ιδιαίτερες δυνάμεις σε σχέση με το 2019. Με εξαίρεση μία περιφέρεια που χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα, καθώς στις μετρήσεις έχει χάσει σχεδόν 10 μονάδες. Ο λόγος για τη Δυτική Μακεδονία, όπου από το 42% κινείται πέριξ του 30%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή