Θεωρείο: Η επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Ακάρ

Θεωρείο: Η επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Ακάρ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σιγή ασυρμάτου επικρατεί προσώρας μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς, μετά το μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Αυτός που σε πρώτη φάση εξέφρασε τη δυσφορία της Αθήνας για την τουρκική υπερδραστηριότητα στο Αιγαίο ήταν ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο ΥΕΘΑ, εκφράζοντας την ελληνική δυσαρέσκεια, έλαβε από τον Τούρκο ομόλογό του την απάντηση «Θα το τσεκάρω», η οποία άφηνε να εννοηθεί πως δεν είχε πλήρη γνώση –ή τουλάχιστον δεν είχε δώσει την εντολή εκείνος– για το τουρκικό μπαράζ παραβιάσεων.

Λιτά

Την Πέμπτη το μεσημέρι έλαβε χώρα στο Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, στη Φιλοθέη, το ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας που απεβίωσε πριν από 24 χρόνια. Οπως κάθε χρόνο, το μνημόσυνο ήταν ιδιαίτερα λιτό, κάτι που προσιδιάζει και στον χαρακτήρα του εθνάρχη, καθώς το «παρών» έδωσε η στενή οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο αδελφός του, Αχιλλέας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Πέτρος Μολυβιάτης. Παρόντες ήταν ακόμα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης και οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο Αχιλλέας Καραμανλής είχε καλέσει και τον πρωθυπουργό, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων –εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τη Φινλανδή πρωθυπουργό στο Μαξίμου– δεν μπόρεσε να παραστεί.

Δίπλα δίπλα

Στα ενδιαφέροντα είναι πως Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς έκατσαν μαζί, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως η μεταξύ τους σχέση είναι καλύτερη από ποτέ άλλοτε, ενώ ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε και θερμή συνομιλία του Δ. Αβραμόπουλου με τον Αχ. Καραμανλή.

Αναθεώρηση ΔΝΤ

Στα ψιλά γράμματα, αλλά όχι απαρατήρητη, περνά η εξαμηνιαία πρόβλεψη του ΔΝΤ για τις εθνικές οικονομίες. Συχνά πυκνά το Ταμείο αναθεωρεί τις προηγούμενες προβλέψεις του, κάτι που δεν είναι αμελητέο, καθώς εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία κρατήσει όλο το 2022, όπως προέβλεψε ο Μπλίνκεν, τότε τα πράγματα ίσως δυσκολέψουν αρκετά για πολλές χώρες.

Αθηναίος

Πλώρη για τη Βουλή έχει ξαναβάλει ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος δουλεύει πολύ τελευταία στην –ήδη δουλεμένη από τις δημοτικές εκλογές– Α΄ Αθήνας. Η συγκεκριμένη περιφέρεια, άλλωστε, ήταν και η πιο δυνατή του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, κάτι λογικό, καθώς τόσο πολιτικά όσο και επαγγελματικά κινείτο πάντα πέριξ του κλεινού άστεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή