Θεωρείο: Στη Βουλή η συμφωνία με τις ΗΠΑ

Θεωρείο: Στη Βουλή η συμφωνία με τις ΗΠΑ

Με ψηφισμένη –από την Εθνική Αντιπροσωπεία– τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (MDCA) αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ψηφισμένη –από την Εθνική Αντιπροσωπεία– τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (MDCA) αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Με τη συμφωνία επεκτείνεται για πέντε έτη η υπάρχουσα και μεταξύ άλλων αναφέρονται ως βάσεις από τις οποίες θα επιχειρούν και όπου θα εκπαιδεύονται οι αμερικανικές δυνάμεις ο Βόλος, η Αλεξανδρούπολη, το Πεδίο Βολής Λιτοχώρου και η Σούδα. Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι η κατάθεσή της στη Βουλή θα γίνει σήμερα, με τον καταρχήν σχεδιασμό να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή μεθαύριο Παρασκευή και προς έγκριση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξιοποίηση

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο, ενώ συζητείται η αξιοποίηση, ίσως ως επιτετραμμένου, του Μανώλη Ανδρουλάκη που τίμησε το αξίωμα του διπλωμάτη παραμένοντας μέχρι τέλους στη Μαριούπολη. Οσον αφορά τον πρέσβη, όλα είναι ανοιχτά. Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του μέχρι πρότινος διπλωμάτη Βασιλείου Μπουρνόβα, καθώς η άρον άρον αποχώρησή του από το Κίεβο άφησε αλγεινές εντυπώσεις.

Aκριβά γούστα

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που μου μεταφέρουν είναι πως η τελευταία αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό έκρυβε μια «μυστική» ενόχληση για κάτι που δεν φωτογράφισε δημόσια, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα των εκλογών. Πρόκειται για ενόχληση όσον αφορά υπουργούς που κάνουν «μεγάλη ζωή» με ακριβά τραπεζώματα, τα οποία, αν και δεν βγαίνουν πάντα δημόσια, ο πρωθυπουργός τα μαθαίνει και θέλει μεγαλύτερη ενσυναίσθηση σε μια εποχή που ο κόσμος περνάει μεγάλες δυσκολίες.

Προσθήκη

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος Φίλιππος Πάγκαλος αναλαμβάνει υπεύθυνος για τα διεθνή ΜΜΕ στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη θέση του Αργύρη Παπαστάθη. Είναι πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, με θητεία επί 35 χρόνια σε πολλά διεθνή ΜΜΕ, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του, και στο Μαξίμου κρίνουν ότι θα βοηθήσει πολύ σε αυτόν τον απαιτητικό ρόλο.

Στην Αχαΐα

Επίσκεψη με εξαγγελίες ετοιμάζει για το τέλος Μαΐου ο πρωθυπουργός στην Αχαΐα. Μεταξύ άλλων αναμένεται να εξαγγείλει την κατασκευή νέου παιδιατρικού νοσοκομείου, που αποτελεί για την περιοχή ένα πολύ σημαντικό έργο, αλλά και την ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου. Είναι προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δώσει βαρύτητα σε ένα νομό που παραδοσιακά κινείται στην Κεντροαριστερά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή