Ν. Παναγιωτόπουλος: Εντός του 2023 η έναρξη παραλαβών των εκσυγχρονισμένων P-3B Orion

Ν. Παναγιωτόπουλος: Εντός του 2023 η έναρξη παραλαβών των εκσυγχρονισμένων P-3B Orion

Εντός του 2023 αναμένεται η έναρξη παραλαβών των εκσυγχρονισμένων (ΕΜΖ) αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων P-3B Orion, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του 2023 αναμένεται η έναρξη παραλαβών των εκσυγχρονισμένων (ΕΜΖ) αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων P-3B Orion, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει ολοκληρωθεί εντός δύο έως τριών ετών.

«Επίσης, η ανάπτυξη του λογισμικού ΜΙΜS, καθώς και ο εργαστηριακός έλεγχος μέσω προσομοίωσης έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς εντός χρονοδιαγράμματος. Το εν λόγω λογισμικό προβλέπεται να εγκατασταθεί και να ενεργοποιηθεί επί των αεροσκαφών σύμφωνα με προγραμματισμό των εργασιών αναβάθμισης, προκειμένου να αποτελέσει αντικείμενο παραλαβής κατά την παράδοση των αεροσκαφών με βάση με το προαναφερθέν χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή εννέα βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού», ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε τη σημαντική εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι «η υφιστάμενη διολίσθηση του χρονοδιαγράμματος του προγράμματος, εκτός των απρόσμενων επιπτώσεων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων λόγω διεκδικήσεων, οφείλεται και στην έλλειψη έμπειρου τεχνικού προσωπικού στην ΕΑΒ, το οποίο το τελευταίο διάστημα μειώθηκε περαιτέρω λόγω μετακινήσεων του σε έτερα προγράμματα εντός της ΕΑΒ, όπως το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκάφων F-16».

Τέλος επανέλαβε ότι το ΥΠΕΘΑ αποτελεί τον αντισυμβαλλόμενο με την ΕΑΒ ΑΕ, σε προγράμματα που εξελίσσονται για ιπτάμενα μέσα του και έχει την αξίωση της πιστής εφαρμογής των συμπεφωνημένων με την εταιρεία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή