ΚΙΝΑΛ: Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και τα μηνύματα ενόψει συνεδρίου

ΚΙΝΑΛ: Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και τα μηνύματα ενόψει συνεδρίου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδος τη μεγάλη συμμετοχή, που κινήθηκε κοντά στις 170.000, το ΚΙΝΑΛ πέρασε από χθες σε μια νέα εποχή, με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη μαρκίζα. Η συντριπτική επικράτηση της ονομασίας «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» ήταν μεν αναμενόμενη, όπως είχε διαμορφωθεί το τελικό ψηφοδέλτιο, ωστόσο ο πήχυς της συμμετοχής προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση – κατά κάποιον τρόπο και… έκπληξη στη Χαρ. Τρικούπη – μιας και άτυπα είχε τεθεί κοντά στις 100.000. 

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο κύριος λόγος πίσω από την επιλογή της ηγεσίας για τριπλή κάλπη, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο κινητοποίησης στη βάση, αντί της επιλογής η διαδικασία της ονοματοδοσίας να ετίθετο στο συνέδριο, όπως αρχικά είχε προαναγγελθεί. 

Από τη Χαρ. Τρικούπη, μάλιστα, στέκονταν ιδιαίτερα στα πολύ υψηλά ποσοστά που κατεγράφησαν στην Αττική, περιφέρεια – κλειδί για τις ανοδικές βλέψεις της παράταξης, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν επικεντρωθεί οι οργανωτικές προσπάθειες, ενώ αποτελεί βασικό πυλώνα και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. 

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και γνωστοποίησε πως «οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία».

Πλέον, στο ΠΑΣΟΚ στρέφουν τα βλέμματά τους στο συνέδριο της 20ης Μαΐου, το πρώτο μετά από χρόνια που θα διεξαχθεί με τον παραδοσιακό πράσινο ήλιο στο προσκήνιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή