Βουλή: Η ενέργεια δυναμιτίζει το κλίμα

Βουλή: Η ενέργεια δυναμιτίζει το κλίμα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο την ενέργεια και το φαινόμενο της ακρίβειας.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο την ενέργεια και το φαινόμενο της ακρίβειας.

Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το ενεργειακό, μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη 16-18 Μαΐου, σε μια συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες και με την ένταση η οποία επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, χαρακτηρίζεται ως η «μητέρα των κοινοβουλευτικών μαχών» για το τόσο ευαίσθητο αυτό θέμα. Σε αυτό το περιβάλλον και από τις έως τώρα τοποθετήσεις, τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επίσης ασκούν εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και λαμβάνουν αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η ενεργειακή πολιτική του την περίοδο που ασκούσε ο τελευταίος τη διακυβέρνηση είχε κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση με όσα συμβαίνουν σήμερα.

Ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι και η χθεσινή αντιπαράθεση εξ αφορμής της επιλογής του κ. Αλ. Τσίπρα να παρέμβει σε συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την αύξηση της επιβάρυνσης του λαϊκού εισοδήματος από τις συνεχείς ανατιμήσεις, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του περί ανεπάρκειας των μέτρων που ανακοινώνονται. Απέναντι σε αυτά, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της και σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για συνειδητή διαστρέβλωση των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων και των κυβερνητικών μέτρων προκειμένου να τα απαξιώσει.

«Και στο νέο σημερινό παραλήρημά του, στην αίθουσα του Κοινοβουλίου μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να διαστρεβλώνει ενσυνείδητα την πραγματικότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γ. Οικονόμου.

Η «μητέρα των κοινοβουλευτικών μαχών» αναμένεται να είναι η συζήτηση που θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

«Ανακοινώσατε, με έναν τρόπο που για άλλη μια φορά δυστυχώς θα αποδειχθεί πλαστός, ότι θα δώσετε πίσω αναδρομικά 600 ευρώ. Βλέπουμε ότι έχετε προϋπολογίσει 280 εκατομμύρια για τέσσερα εκατομμύρια περίπου καταναλωτές. Θα περιμένει ο άλλος να δει τον Ιούνιο στους λογαριασμούς του έστω ένα εξακοσάρι και θα βλέπει πενηντάρικα, ογδοντάρικα και κατοστάρικα», είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας.

«Με βάση τα Tsipronomics, “υπολογίζει” 600 ευρώ για κάθε καταναλωτή, κάτι που ποτέ δεν ειπώθηκε. Αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% των αυξήσεων, μετά τις εκπτώσεις των παρόχων και έως του ποσού των 600 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας ψευδόμενος όπως το συνηθίζει, το έχει κάνει 600 ευρώ στον καθένα για να μιλήσει στη συνέχεια, για “ψίχουλα”», απάντησε ο κ. Οικονόμου.

«Στη ρήτρα αναπροσαρμογής, που εμείς το ονομάζουμε “ρήτρα Μητσοτάκη”, να εντείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος το συντομότερο», επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

«Εδώ και 15 χρόνια, που είναι πολιτικός αρχηγός, έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι η κοινωνία το ξέρει καλά», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT