Δημοσκόπηση: «Ναι» των πολιτών στα μέτρα στήριξης

Δημοσκόπηση: «Ναι» των πολιτών στα μέτρα στήριξης

Στο 8,5% καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα ως προς το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός καταγράφει και η τελευταία δημοσκόπηση, η οποία παράλληλα αναδεικνύει την απαισιοδοξία των Ελλήνων ως προς την οικονομία, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου, η Ν.Δ. με ποσοστό 32,5% προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες. Μετά το 24% του δεύτερου κόμματος, ακολουθούν με 14,5% το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με 5,5% το ΚΚΕ, με 4,5% η Ελλ. Λύση και με 3% το ΜέΡΑ25. Με 13 μονάδες διαφορά (39% έναντι 26%) προηγείται ο πρόεδρος της Ν.Δ. έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Σε αυτό το ερώτημα, ένα 32% των ερωτηθέντων επιλέγει ως απάντηση το «κανένας από τους δύο».

Δημοσκόπηση: «Ναι» των πολιτών στα μέτρα στήριξης-1

Καταλληλότερος στην αντιμετώπιση θεμάτων ανάπτυξης και εξωτερικής πολιτικής ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη των καταναλωτών απέναντι στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, το 51% των πολιτών θεωρεί πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως, το 40% σημειώνει ότι «χρειάζονται και άλλα» μέτρα. Από την άλλη, το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί πως είναι «προς λανθασμένη κατεύθυνση».

Στην ερώτηση σχετικά με τις κυρώσεις και τα μέτρα της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, το 44% δηλώνει πως κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 43% πως κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. Τούτων δοθέντων, το 46% των πολιτών επιμένει πως εκλογές πρέπει να γίνουν το επόμενο έτος και κοντά στη λήξη της κυβερνητικής θητείας, ενώ το 42% εκτιμά πως πρέπει να στηθούν κάλπες εντός του 2022.

Η έρευνα είναι της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, πανελλαδική, σε δείγμα 1.206 πολιτών, και πραγματοποιήθηκε από 9 έως 11 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή