Ελληνοτουρκικά: Επίθεση και από τον Μπαχτσελί

Ελληνοτουρκικά: Επίθεση και από τον Μπαχτσελί

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ταυτίστηκε απόλυτα με τον κυβερνητικό του εταίρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ταυτίστηκε απόλυτα με τον κυβερνητικό του εταίρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης υποστήριξε πως «ευθυγραμμίστηκαν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα. Δεν ξέρουμε τι βρήκαν τα μέλη του Κογκρέσου στην ομιλία του Μητσοτάκη. Αλλά αν κάτι ξέρουμε, είναι ότι πήραν κοινή θέση κατά της Τουρκίας».

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Μπαχτσελί απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την Κύπρο: «Πρώτα από όλα να ξέρουν όλοι ότι η Κύπρος είναι τουρκική, θα παραμείνει τουρκική. Οσο κι αν αντιτίθεται ο Μητσοτάκης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο από τη λύση δύο κρατών που θα βασίζεται στην κυριαρχία και την ισότητα».

Ακραίοι χαρακτηρισμοί κατά του πρωθυπουργού – Σε σχέδιο φυγής της οικογένειας Ερντογάν από την Τουρκία αναφέρεται η αντιπολίτευση.

O πρόεδρος του ΜΗP έδειξε εκνευρισμένος από όλες τις επαφές του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. «Ο Μητσοτάκης, που έφερε στην ατζέντα τον χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και με το μυαλό του παραπονέθηκε για την Τουρκία, είναι το ίδιο ύπουλος και δειλός με τους παππούδες του», ανέφερε. Εντύπωση προκάλεσε πως ο κ. Μπαχτσελί τόνισε πως σε περίπτωση που η Τουρκία πιεστεί ιδιαίτερα, θα πρέπει να συζητηθεί και το ενδεχόμενο της αποχώρησής της από το ΝΑΤΟ!

Πάντως το βράδυ της Τρίτης έφτασαν στην Αγκυρα οι αντιπροσωπείες από τα υπουργεία Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας για να ξεκινήσουν τις διαβουλεύσεις τους με την Τουρκία στο ζήτημα της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Τσαβούσογλου σε συνομιλία του με τους Τούρκους δημοσιογράφους υποστήριξε πως στο ζήτημα της προμήθειας των F-16 θεωρεί πως υπάρχουν θετικά μηνύματα από την Ουάσιγκτον και αποκάλυψε πως η Αγκυρα προσπαθεί να εξασφαλίσει την επανένταξη στο πρόγραμμα των F-35.

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με μήνυμά του στο Twitter ισχυρίστηκε πως υπάρχει σχέδιο διαφυγής της οικογένειας Ερντογάν από την Τουρκία. «Επιτάχυναν τις προετοιμασίες για τη διαφυγή. Ο Ερντογάν μεταφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό με παράλληλες δομές που εδρεύουν στην Τουρκία, ενώ προσποιείται ότι είναι ιδρύματα. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν θέλουν να λάβουν άδεια διαμονής και εργασίας σε ξένη χώρα μέσω αυτού του ιδρύματος που έχουν ιδρύσει στο εξωτερικό με το μαύρο χρήμα. Αυτό περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες άτομα», ανέφερε ο κ. Κιλιτσντάρογλου και τόνισε πως θα αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία με ντοκουμέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή