Θεωρείο: Βαυαρική διάκριση για Στυλιανίδη

Θεωρείο: Βαυαρική διάκριση για Στυλιανίδη

Ενα από τα μόλις πέντε μετάλλια «Αστήρ της Ασφάλειας» που δίνει το κρατίδιο της Βαυαρίας παρέλαβε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα μόλις πέντε μετάλλια «Αστήρ της Ασφάλειας» που δίνει το κρατίδιο της Βαυαρίας παρέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης από τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Χοακίμ Χέρμαν. Πρόκειται για ξεχωριστή τιμή. Στην επιστολή του ο Βαυαρός πολιτικός εστιάζει στην «υπέρμετρη αφοσίωση» του Χρήστου Στυλιανίδη στην περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος rescEU, από το οποίο «οι πολίτες της Βαυαρίας έχουν επωφεληθεί το μέγιστο». Η επιστολή καταλήγει λέγοντας πως η συνεισφορά του Στυλιανίδη έχει συμβάλει στην εσωτερική ασφάλεια της Βαυαρίας, εξ ου και του απονέμεται το βραβείο του κρατιδίου.

Ο γρίφος του νέου γραμματέα

Η στήλη σάς έχει ξαναγράψει πως ένα ισχυρό σενάριο είναι ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ να είναι γένους θηλυκού, καθώς «παίζουν» τα ονόματα της Ολγας Γεροβασίλη και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Υπάρχει όμως και το σοβαρό ενδεχόμενο να παραμείνει στη θέση του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το σκεπτικό είναι πως καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αλλαγών που αφήνει πίσω το «παλιό», η αποχώρηση Τζανακόπουλου θα σηματοδοτήσει πως ταυτίζεται με το παλιό. Επιπλέον, ο Τζανακόπουλος έχει βρει χημεία με τη νεολαία, που αποτελεί πάντα το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του κόμματος. Από την άλλη, η επιλογή της Ξενογιαννακοπούλου θα σηματοδοτήσει πολλά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, που παρά τα σκαμπανεβάσματα πολιορκεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, η Ολγα Γεροβασίλη αποτελεί ένα στέλεχος που ξέρει καλά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μπορεί να μιλήσει και σε πιο κεντρώα κοινά. Το βέβαιο είναι πως ο Αλ. Τσίπρας έχει να λύσει μια σπαζοκεφαλιά.

H αναβολή

Ο νέος γύρος έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πάει πίσω και τις συναντήσεις για τη θετική ατζέντα που είχαν προγραμματιστεί μεταξύ του Κώστα Φραγκογιάννη και του Τούρκου ομολόγου του Σεντάτ Ονάλ. Το πρόγραμμα προέβλεπε πως ο Ελληνας υφυπουργός θα ταξίδευε στην Αγκυρα στις 24 Ιουνίου. Ομως το Νο2 της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα ενημέρωσε τον διευθυντή του κ. Φραγκογιάννη πως η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί. Μίλησε, ωστόσο, για αναβολή και όχι ακύρωση, χωρίς πάντως να δώσει νέα ημερομηνία.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στις Σέρρες βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου. Ο Κ. Βελόπουλος περιέγραψε με ζοφερό τρόπο το μέλλον της οικονομίας, ενώ έκανε αίσθηση το γεγονός πως έξω από τον χώρο που παραχώρησε τη συνέντευξη υπήρχε πάγκος με τα προϊόντα που πουλάει και στις τηλεοπτικές εκπομπές του. Ο Βελόπουλος πάντως κινείται πολύ στη Β. Ελλάδα καθώς αποτελεί σε σχέση με τον Νότο τη δύναμη πυρός του και είναι βέβαιο πως το επόμενο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα βάλει στον χάρτη των περιοδειών του τη Μακεδονία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT