Θεωρείο: Μήνυμα Δένδια στους βουλευτές της Ν.Δ.

Θεωρείο: Μήνυμα Δένδια στους βουλευτές της Ν.Δ.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία επανέφερε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Καμίνης, ρωτώντας σχετικά τον ΥΠΕΞ. Ο Νίκος Δένδιας στην πρωτολογία του απάντησε πως τα μνημόνια θα έρθουν «όταν το εθνικό συμφέρον το επιτρέπει», επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως δεν πρόκειται να έρθουν σύντομα και πάνε για μετά τις εκλογές. Το ενδιαφέρον ωστόσο ήταν στη δευτερολογία του υπουργού, αφού προηγουμένως ο Καμίνης τού είχε επισημάνει πως τα μνημόνια δεν έρχονται διότι πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. δεν θα τα ψηφίσουν. Εκεί ο Δένδιας, απαντώντας, έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της Ν.Δ., καλώντας τους βουλευτές της κυβέρνησης να υπερψηφίσουν τα μνημόνια. «Πράγματι», είπε, «καλούμαστε να απαντήσουμε: η ύπαρξη, η σταθερότητα, οι φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας είναι ή δεν είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας; Και νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, ανεξαρτήτως παρελθόντος, έχει απαντήσει ότι είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας», σημείωσε και κατέληξε: «Γι’ αυτό, λοιπόν, οφείλουμε πάντοτε να έχουμε υπόψη μας –δεν αναφέρομαι σε εσάς, αναφέρομαι σε όλους μας– το ευρύτερο εθνικό συμφέρον».

Οι Εύζωνες και ο Ελπιδοφόρος

Σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος προσφέρθηκε να πληρώσει η Αρχιεπισκοπή τα έξοδα μετάβασης των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στις ΗΠΑ για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο που θα γίνει στις 5 Ιουνίου. Η παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της Νέας Υόρκης αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την ελληνική ομογένεια. Ειδικά φέτος, που η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την παρουσία του αγήματος συνολικά 22 ατόμων κατόπιν του σχετικού αιτήματος που της υπέβαλε.

Η γνώμη της Τσακοπούλου

Θυμίζω, σε περίπτωση που έχει ξεχαστεί, πως στο Επικρατείας της Ν.Δ. θα είναι σε εκλόγιμη θέση και ένας ομογενής. Θεωρώ βέβαιο πως το συγκεκριμένο πρόσωπο θα προέρχεται από τις ΗΠΑ και όχι από κάποια άλλη ήπειρο, καθώς εκεί υπάρχει η πολυπληθέστερη και πιο ισχυρή παροικία της ομογένειας. Το ερώτημα είναι ποιο πρόσωπο θα επιλεγεί. Μαθαίνω πως η αντικυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνιας έχει άποψη για τα ποια μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, την οποία άποψη λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν ο Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή