Άλλα… διλήμματα βλέπει ο Αλ. Τσίπρας

Άλλα… διλήμματα βλέπει ο Αλ. Τσίπρας

Τα ακραία περιστατικά βίας και την ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κλήθηκε να σχολιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο Future of Retail 2022 που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ακραία περιστατικά βίας και την ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κλήθηκε να σχολιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο Future of Retail 2022 που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ. Το Μαξίμου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί την ένταση στα ανώτατα ιδρύματα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός: «Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;» «Το πραγματικό και το μεγάλο δίλημμα αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία δεν είναι “βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα”. Αλλά είναι το δίλημμα που έχει το μέσο νοικοκυριό αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο του παιδιού. Αν θα μπορεί να βάλει βενζίνη που έχει φτάσει τα 2,5 ευρώ ή αν θα αναγκαστεί να βρει άλλους τρόπους μετακίνησης. Το πραγματικό δίλημμα, λοιπόν, είναι πώς θα αντεπεξέλθουν στο τσουνάμι αυτό της ακρίβειας τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Κατανοώ ότι εφόσον δεν μπορεί να βρει απάντηση σε αυτό το πραγματικό δίλημμα, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τεχνηέντως να δημιουργήσει άλλα διλήμματα».

Επέλεξε να μη σχολιάσει τα επεισόδια στο ΑΠΘ και απαντώντας στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι το ερώτημα είναι πώς θα αντεπεξέλθουν στην ακρίβεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αποφεύγοντας να σχολιάσει τα επεισόδια, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί λόγω των αδιεξόδων που έχει βρει μπροστά της στο πεδίο της οικονομίας να αλλάξει την ατζέντα προς τον χώρο των πανεπιστημίων. Ζήτησε μάλιστα από τις πολιτικές δυνάμεις να είναι προσεκτικές στο συγκεκριμένο θέμα. «Είμαι ανήσυχος για αυτό. Είμαι ανήσυχος γιατί αυτή η ένταση, ιδίως όταν είναι τεχνητή και όταν αφορά και νέους ανθρώπους, έχει οδηγήσει πολλές φορές στη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε στη χώρα αυτή την ώρα της κοινωνικής κρίσης είναι να δημιουργηθεί και κοινωνική ένταση. Αρα, λοιπόν, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η κυβέρνηση. Κατανοώ τους επικοινωνιακούς λόγους για τους οποίους οδηγούνται σε αυτή την παρεκτροπή, αλλά αυτή η παρεκτροπή είναι ένας ολισθηρός δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε φαινόμενα που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε».

Την ώρα, πάντως, που το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέχει «πολιτική κάλυψη» σε έκνομες ενέργειες στα πανεπιστήμια, στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως έχει ξεκινήσει μια «βεντέτα» με τους φοιτητές. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», τόνισε πως «οι εικόνες στο ΑΠΘ είναι δομικό χαρακτηριστικό της κυβερνητικής πολιτικής. Η Ν.Δ. έχει επιλέξει από την πρώτη στιγμή να εμφανίσει την ασφάλεια ως ένα πεδίο απλής, γυμνής καταστολής». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «αυτά που κάνει η Ν.Δ., στην πραγματικότητα αμφισβητούν την ασφάλεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, αμφισβητούν την ασφάλεια φοιτητών και φοιτητριών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή