Θεωρείο: Στην αποστολή ο Παπασταύρου

Θεωρείο: Στην αποστολή ο Παπασταύρου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αξιοσημείωτη παρουσία υπήρχε στην αποστολή της Νέας Δημοκρατίας στο Ρότερνταμ: αυτή του Σταύρου Παπασταύρου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά, έχοντας διατελέσει και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ενεργό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΕΛΚ. Η «επιστροφή» του δικηγόρου έρχεται μετά τη δικαστική του περιπέτεια, για την οποία έπειτα από χρόνια ταλαιπωρίας δικαιώθηκε λαμβάνοντας αθωωτική απόφαση.

Το παρασκήνιο της «στροφής» Σολτς

Δεν είναι τυχαίο πως μία ημέρα μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη – Σολτς η καγκελαρία «αναβάθμισε» για πρώτη φορά τη ρητορική της εναντίον της Αγκυρας, αφήνοντας τις ίσες αποστάσεις και μιλώντας για «μη αποδεκτές ενέργειες» από πλευράς Τουρκίας. Καλά γνωρίζοντες τι ειπώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γερμανό καγκελάριο μιλούν για «αριστοτεχνική» διαχείριση, καθώς ο Μητσοτάκης «χτύπησε» σε ένα σημείο που γνώριζε πως δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει με την προκάτοχό του κ. Μέρκελ: ο Σολτς δεν έχει την προσωπική σχέση με τον Ερντογάν που είχε η τέως καγκελάριος και ο Μητσοτάκης «έχτισε» πάνω σε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια.

Η αναφορά Καραμανλή για την κυβέρνηση

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή χθες το βράδυ ήταν αποκλειστικά δομημένη στα διεθνή θέματα, αποφεύγοντας κάθε αναφορά στα εσωτερικά ζητήματα. Στο τέλος, ωστόσο, της ομιλίας του έκανε θετική αναφορά στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές της για διεύρυνση των διπλωματικών της ερεισμάτων, για ενίσχυση των αμυντικών συνεργασιών της, για διαρκή προβολή των επιχειρημάτων της ιδίως προς συμμάχους και εταίρους, «όπως ήδη και σωστά πράττει», δίνοντας με «καραμανλικό» τρόπο τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Θερμή χειραψία

Από εκεί και πέρα, από τους παρόντες ξεχώρισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίον ο Κώστας Καραμανλής είχε θερμή χειραψία, ενώ ενδιαφέρον είχε πως ακριβώς πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό καθόταν ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής. Παρόντες και οι «νέστορες» Αχιλλέας Καραμανλής και Πέτρος Μολυβιάτης, η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη και οι υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, και οι Αγγελος Συρίγος και Ζωή Ράπτη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή