Αναζωπύρωση πολιτικής σύγκρουσης για Novartis

Αναζωπύρωση πολιτικής σύγκρουσης για Novartis

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκάλεσε χθες η υπόθεση Novartis, καθώς η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τον χειρισμό του όλου θέματος, υποστήριξε διά του συνηγόρου της ότι «παραποιήθηκε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που υπογράφεται από εκπρόσωπο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου της Πρεσβείας των ΗΠΑ, με ημερομηνία 25.05.2017, που είναι συντεταγμένο στην αγγλική γλώσσα, το οποίο αναφέρει ότι πρώην υπουργός, τον οποίο και κατονομάζει, δωροδοκήθηκε από τη Novartis, και το ποσό που δόθηκε ξεπλύθηκε μέσω συγκεκριμένης εταιρείας». Τους ισχυρισμούς έσπευσε να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε για σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis και επιβεβαιώνει την «επιχείρηση συγκάλυψης», και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα».

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου, η οποία καταργήθηκε με τον Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων» και ότι «το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης». Εντονα αντέδρασε και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιμένει στη λάσπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή