ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδείες Τσίπρα σε κρίσιμες περιφέρειες

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδείες Τσίπρα σε κρίσιμες περιφέρειες

«Κάστρα» του κόμματος αλλά και περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αδύναμος το 2019 συνεχίζει να επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάστρα» του κόμματος αλλά και περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αδύναμος το 2019 συνεχίζει να επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας. Τον Σεπτέμβριο του 2015 τα Δωδεκάνησα είχαν βαφτεί ροζ στον εκλογικό χάρτη, όμως το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με πάνω από 11 μονάδες διαφορά. Στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να πετύχουν τον επαναπατρισμό των παλαιών ψηφοφόρων, καθώς και την προσέλκυση των αναποφάσιστων. Με αυτό το σκεπτικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί σήμερα τη Ρόδο και τη Σύμη. Εξακολουθεί να πιστεύει πως οι εκλογές θα γίνουν πολύ νωρίτερα παρά τις συνεχείς περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. Μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία, που διοργάνωσαν η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και ο ιστότοπος «ygeiamou», ο Αλέξης Τσίπρας, αφού κατηγόρησε το Μαξίμου πως διαρρέει σενάρια για πρόωρες κάλπες εδώ και καιρό, τόνισε πως η επίσπευση των εκλογών είναι αναγκαία. «Ενα πράγμα με ανησυχεί. Τι θα παραλάβουμε ξανά. Θεωρώ ότι κάθε μέρα που περνάει είναι και μια μέρα που ξοδεύεται χρήσιμος χρόνος και κρίσιμοι πόροι που θα μπορούσαν να διοχετευθούν στο να στηριχθεί η κοινωνία».

Επιχείρηση επαναπατρισμού ψηφοφόρων του 2015 από την Κουμουνδούρου – Τη Ρόδο και τη Σύμη θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα με την κυβέρνηση προκλήθηκε για το ασφαλιστικό που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πως οι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να πληρώσουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές λόγω των απαιτήσεων της τρόικας. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «ο νόμος Κατρούγκαλου διακρίνεται από το στοιχείο της δίκαιης μοιρασιάς των βαρών και των ωφελημάτων. Διαφανής νόμος απόλυτα, ο οποίος προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες να γίνουν δεκαετίες, όπως το ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους». Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε πως η υπεράσπιση του συγκεκριμένου νόμου από τον κ. Τσίπρα δείχνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως ήταν σωστή επιλογή η μεγάλη περικοπή των συντάξεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «εξακολουθεί να υποστηρίζει την πολιτική του που οδήγησε στη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων. Κι όσο η πραγματικότητα δεν βολεύει, το αφήγημά του φτιάχνει μια νέα πραγματικότητα στα μέτρα του με μόνιμο εργαλείο τα Tsipronomics».

Σκληρή κριτική άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στον χειρισμό της κυβέρνησης όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά. Τόνισε ότι η ευθύνη ανήκει στην Αγκυρα που θέλει να εξαγάγει την κρίση που υπάρχει στο εσωτερικό της, ωστόσο συμπλήρωσε πως «αυτή η κλιμάκωση της έντασης σε ένα βαθμό αποτυπώνει και τη στρατηγική αποτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής. Διότι πριν από δύο μήνες επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Ερντογάν και μας είπε πως θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το Μαξίμου πως «είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτή την ένταση, που είμαστε τόσο δεδομένοι στους συμμάχους και βλέπουμε οι σύμμαχοί μας να απαντούν “βρείτε τα”. Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στις ΗΠΑ, δεν πρόλαβε να γυρίσει και τα τουρκικά μαχητικά ήταν στην Αλεξανδρούπολη. Βρείτε τα (είπαν οι σύμμαχοι). Αυτό με ανησυχεί, γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά πως αν κάτι συμβεί, ο μη γένοιτο, θα είμαστε μόνοι μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT