Δεν θα εξαντληθεί η τετραετία, λέει ο Αλ. Τσίπρας

Δεν θα εξαντληθεί η τετραετία, λέει ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της αντιπολιτευτικής του ρητορικής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της αντιπολιτευτικής του ρητορικής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της. Από τη Ρόδο όπου περιόδευσε ανέφερε: «Ας ελπίσουμε λοιπόν να μη διαχειριστεί και άλλες κρίσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία, αν και κατανοώ, καταλαβαίνω ότι δεν θα ολοκληρωθεί η τετραετία διότι έχει, από ό,τι φαίνεται, αποφασίσει να αποδράσει πριν έρθει ο χειμώνας και υποστεί τις συνέπειες μιας καταστροφικής πολιτικής για την οποία ο ίδιος ευθύνεται».

«Ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Ελληνες ενωμένοι», ανέφερε από τη Σύμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση των συνεδριακών διαδικασιών επιχειρεί να αναδείξει πως το κόμμα του άφησε πίσω την εποχή της εσωστρέφειας και είναι έτοιμο να επανέλθει στην εξουσία. «Θέλω να δηλώσω από εδώ από τη Ρόδο ότι είμαστε παρόντες να αναλάβουμε για άλλη μια φορά το δύσκολο έργο να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Και όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ροδιακή» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ακρίβειας, εξαπολύοντας για άλλη μια φορά προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, πως οι πολίτες πληρώνουν τη «ρήτρα Μητσοτάκη» που, όπως τόνισε, «παίρνει όλες τις αυξήσεις και όλα τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας και τα μεταβιβάζει αυτούσια στον καταναλωτή». Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η χώρα έχει τα εργαλεία και τους τρόπους για να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις, επισήμανε όμως πως για να γίνει αυτό «χρειάζεται εδώ και τώρα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να αναλάβει μια κυβέρνηση με σοβαρότητα, σχέδιο και βούληση να προχωρήσει άμεσα σε τομές που θα ανακουφίσουν κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Από την ακριτική Σύμη ο Αλέξης Τσίπρας σε τόνο ενωτικό και εθνικό έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για τον τερματισμό των προκλήσεων, προτάσσοντας την ειρήνη ανάμεσα στους δύο λαούς: «Η κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Ελληνες ενωμένοι. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλιμακώνονται οι προκλήσεις. Πόσο δε μάλλον, όταν οι προκλήσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που και οι δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν ανάγκη τη σταθερότητα και την ειρήνη. Διότι η οικονομική κρίση πλήττει και τις δύο πλευρές». Απευθυνόμενος στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις των γειτόνων πρότεινε απέναντι στην κλιμάκωση των παραβιάσεων και της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, να υπάρξουν δράσεις φιλίας, ειρήνης και σταθερότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT