Κωδικός «εξωστρέφεια» στον ΣΥΡΙΖΑ

Κωδικός «εξωστρέφεια» στον ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τη Β. Εύβοια ο κ. Τσίπρας – Νέα «πρόσκληση» σε ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ από τον κ. Τσακαλώτο, που πυκνώνει τις εμφανίσεις του.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο στα δύο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Πρώτα από τη Βουλή –στη συζήτηση που επικεντρώθηκε στην τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ– και χθες από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου έκανε νέο κάλεσμα σε ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ να συμπορευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το συνέδριο είπε «ναι» στη διεύρυνση του κόμματος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν αφήνει έξω από το κάδρο τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Η δουλειά της Αριστεράς μαζί με άλλα προοδευτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ, είναι να μην επιτρέψουμε την απελπισία να φαίνεται πειστική… Να υπάρχει ελπίδα ότι μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε μια άλλη τροχιά». Στην ομιλία του στην Ολομέλεια είχε απευθυνθεί και πάλι στις τρεις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, προτάσσοντας την έννοια του δημοσίου συμφέροντος και την ανάγκη μιας εναλλακτικής στρατηγικής για μια «προοδευτική ριζοσπαστική κυβέρνηση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο διάστημα οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σιγήσει, καθώς το μήνυμα που έχει περάσει στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας είναι η απόλυτη ετοιμότητα του κόμματος για τις εκλογές του φθινοπώρου. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ακολουθώντας τις οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα για εξωστρέφεια, έχει βγει και πάλι μπροστά, σημειώνοντας στον ΣΚΑΪ «πως δεν πάει πολύ καλά η Ν.Δ., η φθορά έχει αρχίσει».

Ρήγματα στην πλειοψηφία επιχειρεί να προκαλέσει σε κάθε περιοδεία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη Βόρεια Εύβοια κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη αδιαφορία και κοροϊδία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. «Τον περασμένο Αύγουστο οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας έβλεπαν επί δέκα μέρες να καίγεται ο τόπος τους, να καταστρέφεται το βιος τους και έμειναν αβοήθητοι από το δήθεν επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της Ν.Δ. Σήμερα, 10 μήνες σχεδόν μετά, η οργή τους είναι ακόμα μεγαλύτερη, και δικαιολογημένα. Διότι εκτός από μεγάλες υποσχέσεις δεν έχουν δει τίποτα απτό στην καθημερινότητά τους, καμία προσπάθεια να επουλωθούν οι μεγάλες τους πληγές. Δέκα μήνες τώρα δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μέτρο μπετόν για αντιπλημμυρικά έργα». Σηκώνοντας τους τόνους απέναντι στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και πάλι για πρόωρες εκλογές: «Η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά σόου έχουν και ένα όριο. Και αυτό το όριο εδώ έχει ξεπεραστεί. Και αυτό σύντομα θα το κατανοήσει ο κ. Μητσοτάκης, με τρόπο ηχηρό και δημοκρατικό, όποτε και αν αποφασίσει να στήσει κάλπες για να δραπετεύσει από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε». Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου: «Αν επισκεπτόταν τα αντιπλημμυρικά έργα, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο που βρέθηκε, θα μπορούσε, ως μηχανικός, να εκτιμήσει με τα μάτια του τι έργο έχει υλοποιηθεί και συνεχίζει να υλοποιείται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT