Θεωρείο: Ηχογραφημένη «παρενόχληση»

Θεωρείο: Ηχογραφημένη «παρενόχληση»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψυχραιμία θα πρέπει να αποτελεί βασική αρετή φέτος το καλοκαίρι, όπου οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και άμα η τρίχα γίνεται τριχιά, δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτή τη στρατηγική ακολούθησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σε επικοινωνία που είχε η στήλη μαζί του μετά την «παρενόχληση» από τους Τούρκους, καθώς μετέβαινε στον Αγιο Ευστράτιο για να παραστεί ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τον πεσόντα υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, ο υφ. Αμυνας έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση, επισημαίνοντας πως επρόκειτο για ηχογραφημένο μήνυμα των Τούρκων, που το πιάνει αυτόματα ο ασύρματος και στο οποίο η ελληνική πλευρά δεν έδωσε την παραμικρή σημασία.

Eλληνοτουρκικό γεύμα

Μένω στα ελληνοτουρκικά. Ως γνωστόν, το κλίμα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη ήταν πολύ κακό, με Ακάρ και Σοϊλού να επιτίθενται σφόδρα στην ελληνική πλευρά. Στο παρασκήνιο πάντως οι δίαυλοι έμειναν ανοιχτοί. Για παράδειγμα, το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ο Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ Σπήλιος Λιβανός, ο υπουργός Ενέργειας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φατίχ Ντονμέζ, η γενική γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ρουξάντρα Πόπα, αλλά και ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης. Το συμπέρασμα από όσα έμαθα; Οι Τούρκοι δεν έχουν… μικρή ιδέα για τον εαυτό τους, καθώς αντιλαμβάνονται την Τουρκία ως μία δύναμη εφάμιλλη των ΗΠΑ ή έστω της Ρωσίας. Αυτό είναι χρήσιμο για τη δική μας ανάλυση.

Στο στόχαστρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη επανέλαβε πως στόχος της Ν.Δ. είναι η αυτοδυναμία, αλλά ταυτόχρονα «αυτοδύναμη κυβέρνηση» δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην «μια κυβέρνηση η οποία αποτελείται αποκλειστικά από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», είπε. Το ερώτημα είναι σαφές λοιπόν; Υπάρχουν συγκεκριμένα στελέχη από άλλους χώρους που βρίσκονται στο στόχαστρο της Ν.Δ.; Η απάντηση είναι ναι. Και οι πληροφορίες μου λένε πως στην κυβέρνηση εκτιμούν πολύ τον Γιάννη Μανιάτη, την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη.

Eκλογή

Επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Hellenic American University του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ εξελέγη την εβδομάδα που μας πέρασε ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Επιστράτευση Γκάγκα

Σας έγραφα τις προάλλες πως η Μίνα Γκάγκα οδεύει προς το ευρωψηφοδέλτιο. Τελευταία υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις, καθώς η αλήθεια είναι πως η Ν.Δ. δεν έχει πλεόνασμα από γυναίκες στα ψηφοδέλτιά της και πολλοί θεωρούν απαραίτητο η αν. υπουργός Υγείας να είναι και στα εθνικά ψηφοδέλτια. Πιθανότατα στα βόρεια, δημιουργώντας ενδιαφέρον δίδυμο με την υφυπουργό της, Ζωή Ράπτη, που είναι ήδη εκλεγμένη.

Συμπτώσεις

Μου το επισήμανε φίλος της στήλης και πραγματικά το βρήκα εξαιρετικό. Στις 16 Ιουνίου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία. Την ίδια ημέρα είναι τα γενέθλια του Γιώργου Παπανδρέου επί πρωθυπουργίας του οποίου άρχισε η εποπτεία. Τότε ήταν 58 ετών, σήμερα 70.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή