Θεωρείο: Στην Αθήνα η ανιψιά του Μπάιντεν

Θεωρείο: Στην Αθήνα η ανιψιά του Μπάιντεν

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η ανιψιά του Αμερικανού προέδρου, Κάρολαϊν Μπάιντεν. Ο λόγος της επίσκεψης δεν είναι άλλος από ολιγοήμερες διακοπές. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται να φθάσει εδώ και η αδελφή του, Βάλερι, που δεν έχει απλώς σχέση εξ αίματος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά αποτελεί πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, καθώς υπήρξε επικεφαλής σε όλες τις προεκλογικές καμπάνιες του. Η σχέση τους μάλιστα είναι τόσο βαθιά που η Βάλερι ήταν εκείνη που έγραψε τον νικητήριο λόγο του όταν ο Τζο είχε εκλεγεί πρόεδρος στο καθολικό σχολείο όπου φοιτούσε.

Και στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πλέον ορατή σε όλα τα διεθνή φόρουμ. Χθες στο Συμβούλιο της Ευρώπης έγινε ένα νέο άτυπο «κυνηγητό» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που ξεκινούσε από τους διαδρόμους και έφτανε έως την ολομέλεια, όπου οι Ελληνες βουλευτές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έθεταν παντού το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Αποκορύφωμα, η επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη, επικεφαλής της ομάδας, η οποία έθεσε ευθέως το ζήτημα του αυταρχισμού στη συμπεριφορά της γείτονος και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων απ’ όλους τους βουλευτές της τουρκικής αντιπροσωπείας, οι οποίοι κάλεσαν την πρώην ΥΠΕΞ να μη μιλάει για… διμερή θέματα, δείχνοντας πόσο σωστή είναι η στάση της Ελλάδας να κάνει τις ελληνοτουρκικές διαφορές ευρωτουρκικές.

Εθνική Ελλάδος

Στα θετικά πάντως είναι πως οι Ελληνες βουλευτές, ανεξαρτήτως κόμματος, είχαν κοινές εθνικές θέσεις. Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Τάσος Χατζηβασιλειου, Φωτεινή Πιπιλή, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος και Νίνα Κασιμάτη έδειξαν ότι μπορούν ακόμη και σε καιρούς που μυρίζουν προεκλογική αντιπαράθεση να οργανώσουν μια καλή ελληνική άμυνα στις προκλήσεις Ερντογάν που έφτασαν στην Εσπερία.

Αυτόνομοι Πράσινοι

Η εκλογική συμμαχία Nupes, που απαρτίζεται από συνολικά 4 κόμματα, κάθε άλλο παρά συμπαγής είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πράσινο Κόμμα στις Βρυξέλλες, από τους 142 βουλευτές του Nupes, οι 23 είναι του γαλλικού Πράσινου Κόμματος και ήδη ετοιμάζουν αυτόνομη πορεία, δημιουργώντας τη δική τους Πράσινη κοινοβουλευτική ομάδα. Η πληροφορία δεν έχει λάβει δημοσιότητα και μπορεί, από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί, να παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT