Θεωρείο: Τι είπαν Μητσοτάκης – Ντράγκι

Θεωρείο: Τι είπαν Μητσοτάκης – Ντράγκι

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ντράγκι, όπως μπορείτε να διαβάσετε και σε άλλο αναλυτικό ρεπορτάζ, ήταν εφ’ όλης της ύλης. Είναι ωστόσο βέβαιο πως μια τέτοια συνάντηση και μάλιστα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, περιελάμβανε πτυχές οι οποίες δεν θα ειπωθούν ποτέ δημόσια. Μία από αυτές, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι το αίτημα του Ελληνα πρωθυπουργού προς τον Ιταλό ομόλογό του για στήριξη της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όσον αφορά την Τουρκία. Στο Μέγαρο Μαξίμου επισήμως σημειώνουν πως δεν πρόκειται στο πλαίσιο μιας συμμαχικής συνέλευσης να σηκώσουν πρώτοι το θέμα «Τουρκία», αλλά παράλληλα η Ελλάδα προετοιμάζεται να απαντήσει σε κάθε πιθανή και απίθανη τουρκική πρόκληση.

Ο «άγνωστος Χ»

Μένω στο χθεσινό τετ α τετ των δύο ηγετών, καθώς πέρασε στα ψιλά πως η συνάντηση έγινε στη σκιά μιας κυβερνητικής κρίσης στην Ιταλία, καθώς ο ΥΠΕΞ της χώρας Λουίτζι ντι Μάιο αποχώρησε από τα Πέντε Αστέρια του Κόντε, καταγγέλλοντάς τα για λαϊκισμό. Προσώρας ο Ιταλός ΥΠΕΞ εξακολουθεί να στηρίζει τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε, αλλά η κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι δεδομένη, έχοντας και μια κρίσιμη παράμετρο: ο Ντι Μάιο ως ΥΠΕΞ είναι αυτός που χειρίζεται τα ενεργειακά θέματα και για αυτόν τον λόγο είχε ταξιδέψει σε Αλγερία και Λιβύη.

«Εκλογόμετρο»

Αν υπάρχει κάποιο «εκλογόμετρο» που δείχνει πως οδεύουμε σε εκλογές, θα το βρει κανείς εύκολα στα social media των πολιτικών. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία ανέξοδη πλειοδοσία «αντιτουρκισμού» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι διαφορές με τη γείτονα προσφέρονται για άγρα ψήφων. Βιντεάκια, ποστ και δηλώσεις αντιτουρκισμού ανεβάζουν το θερμόμετρο άνευ λόγου και οξύνουν την ένταση. Επειδή το καλοκαίρι μπορεί να είναι δύσκολο και επειδή εκλογές δεν έχουμε μόνο εμείς, αλλά και οι απέναντι, καλό θα ήταν να επικρατήσει η ψυχραιμία και να μπει στο συρτάρι το εμπόριο πατριωτισμού. Είναι πιο πατριωτικό.

Δύο σε ένα

Πώς μπορεί ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος να είναι ταυτόχρονα και πολιτευτής; Τον άχαρο αυτό ρόλο παίζει διαρκώς ο πετυχημένος πορτ παρόλ του πρωθυπουργού Γιάννης Οικονόμου, που βλέποντας τις κάλπες να πλησιάζουν αναγκάζεται να βγάζει εναλλάξ το κοστούμι του εκπροσώπου και να φοράει τη στολή εργασίας του υποψήφιου βουλευτή Φθιώτιδας. Το έκανε και χθες δημοσιοποιώντας συνάντησή του με τον Θάνο Πλεύρη, καταθέτοντας δημόσια μια σειρά αιτημάτων προς τον υπουργό. Μεταξύ άλλων του γνωστοποίησε πως τα ιατρεία σε «Τιθορέα και Μόδι» δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια λόγω μη στελέχωσης. Ελπίζω να μην τεθεί ερώτημα σε κανένα επόμενο μπρίφινγκ και δεν ξέρει αν πρέπει να απαντήσει ως εκπρόσωπος ή ως υποψήφιος βουλευτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή