Θεωρείο: Μεταγραφή με σημειολογία

Θεωρείο: Μεταγραφή με σημειολογία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση ήταν πολύ λιτή, καθώς έλεγε απλώς πως «με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η δικηγόρος, αντιδήμαρχος Αθηναίων, Aννα Ροκοφύλλου, θα είναι υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών». Η δύναμη της εικόνας όμως έλεγε πολύ περισσότερα. Η κ. Ροκοφύλλου είναι μόλις η τρίτη υποψήφια που ανακοινώνεται έπειτα από προσωπική συνάντηση και ατομική φωτογραφία με τον πρωθυπουργό. Οι δύο που προηγήθηκαν ήταν «βαριά» ονόματα: ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Αυτό από μόνο του δείχνει πως ο πρωθυπουργός υπολογίζει στην υποψηφιότητα Ροκοφύλλου.

Λέξεις-κλειδιά

Η κ. Ροκοφύλλου αποτελεί μία ακόμα μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ, καθώς προέρχεται από την Κεντροαριστερά και έχει διατελέσει υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό να συνεχίζει αταλάντευτα να διεμβολίζει τον συγκεκριμένο χώρο. Δεν είναι τυχαίο πως η ίδια χρησιμοποίησε τον όρο «σοσιαλδημοκρατία» μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της. «Εχοντας μια πολύχρονη προσωπική και οικογενειακή πολιτική διαδρομή στον χώρο του Προοδευτικού Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αποφάσισα να συστρατευθώ με το εκσυγχρονιστικό ρεύμα σταθερότητας και συνέχειας του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε, εντάσσοντας σε λίγες σειρές τρεις λέξεις-κλειδιά: «Κέντρο», «σοσιαλδημοκρατία» «εκσυγχρονισμός». Λεπτομέρεια: Η κ. Ροκοφύλλου είναι σύζυγος του επιστήθιου φίλου του πρωθυπουργού Σπήλιου Μανιά, που ήταν ανάμεσα στους λίγους που είχαν δώσει το «παρών» στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού το 2019.

Οπως ο Τσώρτσιλ

Μια σημαντική τιμητική διάκριση έλαβε την Κυριακή το βράδυ από τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε ειδική εκδήλωση, απονεμήθηκε στον κ. Σαμαρά μία πλακέτα που τον συνέκρινε με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ. «Στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενσαρκώνει τις εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και το θάρρος του Τσώρτσιλ και που βοήθησε να έρθουν πιο κοντά η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ», αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Για τον Ξαρχάκο

Εναν χαιρετισμό πραγματική έκπληξη θα κάνει στις 11 Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που θα βρεθεί στο Αλσος Περιστερίου σε τιμητική συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο. Για όσους γνωρίζουν πάντως τη σχέση των δύο ανδρών, μόνο έκπληξη δεν προξένησε η απόφαση του Καραμανλή να εκφωνήσει ομιλία για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Θυμίζω μάλιστα πως από το 2000 έως το 2004 ο Ξαρχάκος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής επί Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή