Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο

Με τον εκλογικό συναγερμό να έχει αποκλιμακωθεί (χωρίς, πάντως, να έχει «σβήσει»), το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του προγράμματός του

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον εκλογικό συναγερμό να έχει αποκλιμακωθεί (χωρίς, πάντως, να έχει «σβήσει»), το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του προγράμματός του. Βάσει χρονοδιαγράμματος, στόχος είναι να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες και το πλαίσιο να παρουσιαστεί πριν μπει ο Αύγουστος, προκειμένου να εκκινήσει η διαβούλευση με τους πολίτες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του φθινοπώρου.

Η Χαρ. Τρικούπη έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις παρουσίασης των θέσεών της το τελευταίο διάστημα, ωστόσο η απουσία μιας ολοκληρωμένης, συνολικής πρότασης είναι κάτι που απασχόλησε εσωκομματικά. Αλλωστε, και στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο εκφράστηκε προβληματισμός από στελέχη για το γεγονός ότι δεν υπήρξε συζήτηση επί του προγράμματος στο πρόσφατο συνέδριο. Το «γκάζι», συνεπώς, στο εν λόγω πεδίο μοιάζει επιβεβλημένο για τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον ηγετικό πυρήνα, με την επόμενη εβδομάδα να αποτελεί το ορόσημο.

Θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα σε κοινή συνεδρίαση Π.Σ. και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση, πιθανόν στην Κρήτη.

Η εντός των τειχών παρουσίαση του προγράμματος, αρχιτέκτονας του οποίου είναι ο Νίκος Χριστοδουλάκης, θα γίνει σε κοινή συνεδρίαση Π.Σ. και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση, πιθανόν στην Κρήτη. Μια επιλογή όχι τυχαία, αν επιβεβαιωθεί, μια και πρόκειται για περιφέρεια στην οποία το ΠΑΣΟΚ ποντάρει πολλά ως προς το αφήγημα της ανατροπής συσχετισμών και μπορεί να εκπέμψει εικόνα σημαντικής συσπείρωσης. Οπως τονίζεται από τη Χαρ. Τρικούπη, αν δεν υπάρξει εντέλει εκλογικός αιφνιδιασμός, ο Σεπτέμβριος θα είναι αφιερωμένος σε μπαράζ εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, καταλήγοντας σε προγραμματική συνδιάσκεψη. Ο στόχος είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό ξεκίνημα ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Κατά πληροφορίες, το σχέδιο που θα παρουσιαστεί θα «ακουμπάει» σε όλους τους προγραμματικούς πυλώνες, με σημείο αναφοράς σε πολλά πεδία τους αναξιοποίητους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει ασκήσει επανειλημμένα κριτική στην κυβέρνηση. Κυρίαρχες θέσεις στο προγραμματικό πλαίσιο έχουν προτάσεις που βρίσκονται εδώ και καιρό στην κορυφή της ατζέντας του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, σε αυτές περιλαμβάνονται το σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για νέα ζευγάρια με την ανέγερση χιλιάδων κατοικιών, η «Ψηφιακή Ελλάδα», δηλαδή όπως περιγράφεται ένα ολιστικό πλάνο και όχι απλώς αποσπασματικές ψηφιοποιήσεις λειτουργιών του Δημοσίου, το σχέδιο πλήρους και ομαλής απανθρακοποίησης της παραγωγής ενέργειας, η επαναφορά του ΕΚΑΣ στο συνταξιοδοτικό, καθώς και, όσον αφορά τον τομέα του επιχειρείν, ειδικές ρυθμίσεις χρηματοδοτήσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και startups.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT